Kako bi se privrednici  i  udruzenja Moravickog kraja, a narocito opstine Ivanjica, upoznali sa ralicitim merama podsticaja i subvencija pri zaposaljvanju lica sa evidencije, Nacionalna sluzba za zaposljavanje odrzala je prezentaciju, u skladu sa ciljevima aktivne politike  koju sprovodi.

Jedna od grupa konkursa,  poziva odnosi se na podsticaje za  zaposljavanje osoba sa invaliditetom, uglavnom za  radnu asistenciju , refundaciju privrednih troskova, opremanje ranog mesta i subvencije na zarade.

Svi javni pozivi namenjeni su poslodavcima iz privatnog sektora a u zavisnosti od poziva oni moraju da ispostuju odredjene obaveze prema licima koja zaposljavaju. Prema poslednjim podacima na teritoji moravickog okruga je nesto vise od 14 000 nezaposlenih od cega je  u opstini Ivanjica  3504.

Opstina Ivanjica u saradnji sa NSZ sprovodice mere podsticaja pri zaposljavanju, za cije namene ce izdvojiti oko 7 miliona dinara. Mere predvidjene za sufinasiranje  odnose se na javne radove, strucne prakse i subvencije pri samozaposljavanju.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights