Devet miliona za dogradnju sobe i uređenje dvorišta vrtića u Guči

U okviru Pograma podrške za sprovođenje mera populacione politike, ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku, profesor dr Slavica Đukić Dejanović, potpisala je ugovor sa predsednikom opštine Lučani, Milivojem Dolovićem o dodeli bespovratnih sredstava u vrednosti od 7,8 miliona dinara za sufinansiranje projekta populacione politike u lokalnoj samoupravi. Vrednost realizacije kompletnog projekta iznosi 9.2 miliona dinara a opština Lučani je obezbedila 1.4 milona.

  • Aktivno radimo na obezbeđivanju što boljih uslova kako bi podstakli mlade ljude da žive i rade u opštini Lučani. Sem obezbeđivanja novih radnih mesta sa izgradnjom nove industrijske zone i koridora 11 a čija izgradnja kroz našu opštinu predstoji, jedan od uslova za bolji život u opštini jeste da stvorimo najbolje uslove za odrastanje i vaspitavanje naše dece. Ovaj projekat će sigurno u tom smislu imati velike pozitivne efekte zajedno sa drugim podsticajnim merama lokalane samouprave – rekao je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.

Sredstva su namenjena za dogradnju sobe dečijeg vrtića „Bambi“ U Guči kao i za uređenje dvorišta navedenog vrtića.

  • U ovom vrtiću odavno se ukazala potreba za proširivanjem kapaciteta i prijema dece u predškolsku ustanovu. To ćemo sada i omogućiti dogradnjom sobe za mališane kao i modernizaciom dvorišta za sadržajniji i bezbedniji boravak i igru dece u vrtiću u Guči. Predstoji nam realizacija projekta izgradnje novog objekta dečijeg vrtića u Lučanima kao i završetak izrade projekta kompletne rekonstrukcije navedenog objekta u Guči. Uz sve to, iz budžeta redovno isplaćujemo poklon čestitke u visini od 30 hiljada dinara za svako novorođeno dete na teritoriji opštine Lučani – navodi predsednik Dolović.
Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights