Počeli radovi na rekonstrukciji dela magistralnog puta za Zlatibor

Na delu magistralnog puta ka Zlatiboru, od hale Veliki park u Užicu pa do Sušičke petlje, radi se kompletna rekonstrukcija kolovoznih traka, kao i ivičnjaci. Biće urađena i sanacija svih mostova na pomenutom potezu, potom rekonstrukcija starih zidova i dva nova potporna zida. I oba tunela biće rekonstruisana, a sve radove izvodi preduzeće „Putevi“ Užice.

„Trenutno imamo četiri zone radova, dok su tri pod semaforskom signalizacijom, a jedna je regulisana saobraćajnim znacima na tri trake“, kaže Željko Popović, šef gradilišta.

Inače, u pitanju je prva ozbiljna rekonstrukcija ovog dela magistralnog puta nakon više decenija, a radove vredne oko milijardu i 60 miliona dinara finansiraju JP „Putevi Srbije“.

„Ovo je jako bitna i velika investicija za sam grad Užice, za naše sugrađane, ali i za ljude koji putuju na more, ali i za buduću deonicu autoputa, koji će ići prema Višegradu. Moram da kažem da smo mi učestvovali u pripremi projektne dokumentacije, a dali smo i određene sugestije, dok su neke i prihvaćene, kao to da će se raditi trotoar celom dužinom u punom profilu“, naglasio je Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“.

Inače, na ovoj deonici puta prolazi gradski i prigradski saobraćaj, pa nadležni mole putnike da budu strpljivi zbog eventualnih kašnjenja, što takođe važi i za vozače, ali i ostale učenike u saobraćaju.

Izvor Info Press

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights