Nov tarup za mladog poljoprivrednika

Fondacija Ana i Vlade Divac u okviru svojih  humanitarnih aktivnosti sprovodi akciju pomoć mladim poljopivrednicima koji ostaju na selu. Na ovaj način pomoć u vidu mehanizacije pristigla je i u Arilje.

Milan Kovacević iz sela Dragojevac kod Arilja, nakon završene poljoprivredne škole, vratio se na selo da se bavi voćarstvom. Za obradu zemlje pomoć porodice svakako ima, ali za svaki ozbiljniji posao potrebna mu je mehanizacija. Zahvaljujući fondaciji Ana i Vlade Divac na poklon je dobio priključnu mašinu – tarup.

Kako je zavrsio smer mehaničar poljoprivrednih mašina, Milan je  dobro upoznat sa radom tarupa. Fondacija se trudi da u okviru svojih akcija posebno pomogne porodicama koji žive od poljoprivrede, u sklopu čega su i mlađi naraštaji, koji se opredele da nastave da vode poljoprivredna gazdinstva. 

Fondacija je putem donacija u vidu mehanizacije, plastenika,  domaćih  životinja, do sada pomogla nesto više od sedam stotina domaćinstava. Kroz program za mlade prisutni su u tri poljoprivredne škole gde su 33 učenika, zavredeli pažnju i u okviru predviđenih vrednosti dobili donaciju.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights