Sneg zavejao Ivanjicu – Na Goliji i do metra

Sneg koji već drugi dan pada pojačanim intezitetom na području ivanjičke opštine dostigao je visinu od preko 70 centimetara na Goliji,  dok ga u nižim predelima ima oko pola metra. Sve službe za čišćenje i održavanje puteva rade punom parom i za sada uspevaju da održe prohodnost ali se apeluje na vozače da bez kompletne zimske opreme ne kreću na put.

Kako saznajemo u preduzeću ‘’Putevi AD’’ neprohodan je jedino putni pravac  Golijska reka-Preko brdo-Odvraćenica.

Puteve u višim predelima Ivanjice obišao je zamenik predsednika opštine, Momčilo Mitrović, koji nam je potvrdio da se sva raspoloživa mehanizacija nalazi na terenu.

-Čiste se putni pravci Bele vode-Sastavci-Grački krst-Brusnik-Ostatija. Tokom dana mašine će biti preusmerene i na putne pravce Gliječa, Galovske strane, Venac, Vučkovica, Bioča, Stara fabrika, Prilike, Radaljevo, Sveštica, Grabovica, Milovići, Maslarske vodenice, Venac, Luke a ujutro se nastavlja na području Osonice, Međurečja, Šančeva, Pridvorice i Devića. Dve mašine čiste sneg na području Erčega, Kovilja i Vučaka dok je jedna upućena ka putnim pravcima Šarenik, Čepovo, Glog, Močioci, Katići, Bela crkva. – rekao je Mitrović i dodao kako su službe za delovanje u vanrednim situacijama u pripravnosti da reaguju odmah ukoliko bude potrebe.

Izvor Info Liga

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights