I Arilje stavilo zabranu na izgradnju MHE

Predlog Odluke o prvom rebalansu budžeta za ovu godinu bila je prva ujedno I jedna od značajnih tačaka, tridesete sednice SO Arilje. Neophodnost ovog rebalansa uzrokovana je prilivom sredstava za izgradnju Inovacionog Startup centra.

Rasprava se vodila i oko informacija o relaizaciji pojedinih započetih projekta, od kojih su sportske tribine jedan od najproblematičnijih.

Prostorni plan opštine Arilje iz 2011. Godine dozvolio je izgradnju mini hidroelektrana, što je aktuelna tema u poslednje vreme. Arilje je do sada bilo jedna od retkih opština u kojoj je to bilo moguće. Kako bi postupci bili u skladu sa zakonom i ujedno zabranjivali ovu izgradnju bilo je neophodno izmeti prostorni plan.

Donošenjem izmene Prostornog plana, neće se više primati zahtevi za izgranju mini hidroelektrana, dok će one koje su već ušle u proceduru, nastaviti sa prikupljanjem dokumetacije. Na Sednici su i usvojeni Izveštaji o poslovanju JKP Duboko, JP Rzav, Odluke o redovnom ažuriranju podataka o vrednosti imovine, Izmenjena je Odluka o lokalnim komunalnim taksama i Izmenjen je Operativni plan odbrane od poplava za vode drugog reda.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights