Lučani: Velika ulaganja u obrazovanje

Predstavnici opštine Lučani nedavno su  sa Slavicom Đukić Dejanović, ministarkom za demografiju i populacionu politiku potpisali ugovor o finansiranju mera populacione politike u 2020. godini. Ukupna vrednost ugovora iznosi preko 8 miliona dinara, od čega lokalna samouprava obezbeđuje 1,2 miliona a nadležno ministarstvo 7 miliona.

  • Ta sredstva su pre svega namenjena za opremanje dve nove sobe vrtića u Guči, gde su u toku radovi. Mi smo i prošle godine dobili sredstva upravo za te dve sobe od strane Ministarstva za populacionu politiku, ovih 7 miliona što smo ove godine dobili iskoristićemo za opremanje te dve sobe, za nabavku dva vozila Centra za socijalni rad za decu sa posebnim potrebama, kao i za edukaciju streučnih kadrova iz pomenute ustanove, istakao je Miloš Jovičić, zamenik predsednika opštine Lučani.

Još jedna od većih investicija koja se očekuje u tekućoj godini jeste rekonstrukcija SŠ ,,Dragačevo“ u Guči, gde je opština Lučani dobila 275 milona od Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

  • Radovi su otpočeli 1. marta, rok za završetak je sedam meseci, što znači da ćemo na jesen imati potpuno novu, rekonstruisanu i modernu školu, onako kako je projekat urađen biće, možda  jedna od najboljih u Zapadnoj Srbiji.

Pored navedenih projekta, u najskorijem periodu očekuje se rapisivanje javne nabavke za rekonstrukciju OŠ ,,Milan Blagojević“ u Lučanima, vrednost ove investicije je 186 miliona dinara.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights