Nove naredbe Štaba za vanredne situacije

U skladu sa Odlukom o uvođenju vanrednog stanja Predsednika Republike Srbije i mera Vlade Republike Srbije donetih na osnovu Odluke o uvođenju vanrednog stanja, Štab za vanredne situacije opštine Arilje, na sednici održanoj 20. marta 2020. godine u 09:00 časova, doneo je sledeće naredbe:

  • Daje se nalog JKP “Zelen“ Arilje da od 20. marta 2020. godine, počev od 20:00 časova pa do daljnjeg, svakodnevno vrši dezinfekciju sledećih javnih površina: ulica Svetog Ahilija, autobuska stanica, zelena pijaca, prostor oko Doma zdravlja Arilje.
  • Daje se nalog JKP “Zelen“ Arilje da vrši dezinfekciju svih ostalih ulica iz Programa higijenizacije i čišćenja ulica opšine Arilje što kraćem roku.
  • Daje se nalog komunalnom inspektoru da izlaskom na teren podnese izveštaj Štabu za vanredne situacije da li su upravnici stambenih zajednica sprovodili naredbu od 17. 03. 2020. godine. Nadzor nad sprovođenjem ovog stava vršiće komunalni inspektor Opštinske uprave Arilje
  • U skladu sa članom 50 Zakona o zaštiti od požara, upozorava se stanovništvo opštine Arilje da je ne vrši paljenje strnih useva, smeća i biljnih ostataka na otvorenom.
  • Sve informacije za pružanje pomoći onima kojima je to potrebno, građani mogu dobiti pozivanjem na broj 031/3894051 (Crveni krst Arilje)
Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights