Štab za vanredne situacije opštine Lučani intenzivno i dosledno radi na sprovođenju propisanih mera

Štab za vanrednoe situacije opštine Lučani intenzivno i dosledno radi na sprovođenju propisanih mera Vlade Republike Srbije kao i lokalnih mera i zaključaka.
Trenutno na teritoriji opštine Lučani su dva lica sa potvrđenom infekcijom virusom COVID 19. Oba lica su u stabilnom stanju, jedno se nalazi u zdravstvenom centru Kragujevac dok se drugo lice leči u bolnici Čačak. U postupku samoizolacije, trenutno je 101 lice . Radi se o osobama koje su bile u neposrednom kontaktu sa zaraženim licima ili onima koji su bili u inostranstvu, poslovno ili turistički.

Načelnik štaba za vanredne situacije, Zoran Vučićević navodi da je opština Lučani od samog uvođenja vanrednog stanja organizovala rad javnih preduzeća, Opštinske uprave kao i drugih ustanova kako bi se što kvalitetnije obavljale sve mere u cilju zaštite građana od invazivne infekcije. Na terenu radi oko 40 zaposlenih u JKP Komunalac, 15 radnika JKP Dragačevo putevi, 25 zaposlenih u Opštinskoj upravi 20- tak zaposlenih u drugim ustanovama a na raspolaganju nam je oko 30 – tak volontera koji su se javili da pomognu tokom vanrednog stanja. Kol centar opštine radi svakog dana, za sada od 7 do 16 sati i prima sve pozive naših sugrađana u dostavi osnovnih životnih namirnica i lekova.

  • JKP „Komunalac“ je danas ponovo izvršilo prskanje svih stambenih zgrada dezinfekcijonim sredstvom natrijum – hipohloritom. Dezinfikovane su i sve ustanove u kojima je često prisustvo građana, i to Dom zdravlja, vrtić, apoteke, Policijsku stanicu, benzinske pumpe, prostor ispred trgovinskih objekata,..
  • .Operativni tim za socijalno ugroženo stanovništvo obilazi najugroženije po zahtevima građana i prema proritetima, obezbeđujući najneophodije namirnice za socijalno najugroženije u našoj opštini. Isporuka električne energije, toplotne energije i vode za piće za naše stanovništvo je redovna i za sada bez ikakvog zastoja – ističe načelnik Vučićević.


Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights