Uputstvo za dobijanje dozvole za kretanje za poljoprivrednike

U skladu sa Odlukom o uvođenju vanrednog stanja Predsednika Republike Srbije i Štaba za vanredne situacije opštine Arilje, a sednici održanoj 30.marta 2020. godine u 09:00 časova, doneo je sledeću PREPORUKU:

Na zvaničnom sajtu Ministarstva poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede www.minpolj.gov.rs, preuzeti uputstva za dobijanje dozvole za kretanje

  1. Uputstvo za proizvođače voća i povrća

U slučaju primene neophodnih agrotehničkih mera,a posebno radi zaštite od mraza, tokom perioda zabrane kretanja,svaki poljoprivredni proizvođač je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Upravi za zaštitu bilja putem elektronskog zahteva koji je dostupan na internet adresi http://agromere.registar-uzb.rs/,odnosno na odgovarajući broj telefona prema okrugu za koji se traži dozvola za kretanje – kontakt telefon 064/88-18-412(Zlatiborski okrug).

2. Uputstvo za vlasnike stoke i pčelare

U slučaju obavljanja neophodnih poslova iz oblasti stočarstva,tokom perioda zabrane kretanja,svaki poljoprivredni proizvođač je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Sektoru za poljoprivrednu inspekciju. Internet adresa za podnošenje elektronskog zahteva za odobrenje kretanja za poljoprivredne proizvođače iz oblasti stočarstva je http://stocarstvo.registar-uzb.rs/ odnosno na odgovarajući broj telefona 064/88-18-520(Zlatiborski okrug).

Dozvole kretanja iz tačke 1.i 2. Preporuke će važiti samo za navedeni dan u periodu od 17:00 časova do 05:00 časova radnim danima, odnosno od 15:00 časova do 05:00 časova vikendom.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights