Lučani: Centru za socijalni rad donacija dva automobila

Opština Lučani je danas uručila ključeve dva putnička automobila Centru za socijalni rad opštine Lučani u Guči. Radi se o automobilima marke Dačija Sandero 2019. godište, čija ukupna vrednost je 3,5 miliona dinara. Automobili su obezbeđeni u okviru programa mera populacione i demografske politike koje sprovodi Ministarstvo zaduženo za demografiju i opština Lučani.

„Centar za socijalni rad ima 1684 korisnika usluga sa teritorije opštine i dobijeni automobili će službenicima ove ustanove omogućiti efikasniji rad pa će ubuduće do svojih korisnika stizati brže i bezdbednije“ istakao je predsednik opštine, Milivoje Dolović.

Tokom prethodne godine, u okviru realizacije projekta energetske efikasnosti,značajna sredstva su uložena u rekonstrukciju zgrade Centra za socijalni rad u Guči. Urađena je izmena stolarije, podnih i zidnih obloga a vrednost projekta iznosila je 8,5 miliona dinara. Sredstva je obezbedilo Ministarstvo energetike iopština Lučani. U toku su i radovi na krovnoj konstrukciji zgrade u iznosu od 1,6 miliona dinara, pa se očekuje da do kraja jula budu završeni i ti radovi.

„Sa dva nova automobila koja smo obezbedili našoj socijalnoj ustanovi i rekonstrukcijom zgrade koja se privodi kraju, značajno će se unaprediti uslovi rada zaposlenih Centra za socijalni rad a koji intenzivno brinu o socijalno najosetljivijoj grupi građana. Tako će i našim korisnicima ubuduće biti dostupnije usluge Centra za socijalni rad“ rekao je predsednik, Milivoje Dolović.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights