Preduzeće „Milan Blagojević – Namenska“ doniralo je 200 protivgradnih raketa ukupne vrednosti preko osam miliona dinara opštini Lučani

Donacijom je obezbeđeno 120 raketa malog i 80 raketa velikog dometa, kojima će se omogućiti pravovremeno reagovanje u slučaju gradonosnih oluja na teritoriji naše opštine.

Iz budžeta opštine svake godine se izdvaja oko dva miliona dinara za isplatu naknada protivgradnim strelcima kao i za nabavku zaštitne opreme i rekonstrukciju protivgradnih stanica. Opština Lučani je organizovala 16 protivgradnih stanica sa 32 angažovana strelca. Stalno ulaganje u protivgradni sistem je usmereno kaaktivnoj realizaciji delovanja u slučaju gradonosnih oblaka au cilju zaštite imovine i dobara građana i domaćih poljoprivrednih useva od vremenskih nepogoda.

Protekle godine, tokom 11 dana je utrošeno ukupno 207 ispravnih raketa. Strelci su čak sedam puta prijavili pojavu sugradice i 16 puta pojavu grada. Štete od grada su registrovane na ukupnoj površini od preko 330 hektara sa stepenom oštećenja do 100 odsto. Iako je naša opština raspolagala dovoljnim brojem raketa, grad je uništio veliki broj useva na našoj teritoriji zbog izostanka delovanja susednih lokalnih samouprava.

Predsednik opštine, Milivoje Dolović navodi da najveći lučanski kolektiv preduzeće „Milan Blagojević – Namenska“ na čelu sa generalnim direktorom radošem Milovanovićem,poslednjih pet godina, kontinuirano obezbeđuje i poklanja po 200 protivgradnih raketa opštini Lučani. Zahvaljujući kvalitetnoj saradnji i razumevanju rukovodstva preduzeća, uspevamo da zajednički zaštitimo useve koji su veoma bitni za naše poljoprivredne proizvođače.

-Naša opština u saradnji sa najvećim privrednim kolektivom „Milan Blagojević – Namenska“,odgovorno, svake godine raspolaže sa dovoljnim brojem protivgradnih raketa. Sistem protivgradne zaštite je za našu opštinu posebno bitan jer prema procenama, 70odsto stanovništva opštine Lučani, živi direktno ili indirektno od poljoprivrede – kaže predsednik Dolović.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights