Lučani: Podela humanitarne pomoći

Danas je u Guči u organizaciji „Dobrotvorne fondacije Srpske Pravoslavne crkve -Čovekoljublje“, izvršena podela novčane humanitarne pomoći za 67 domaćinstava opštine Lučani pogođenih poplavama. Pomoć su uručili Marija Vranešević, ispred organizacije „Čovekoljublje“ i Miloš Jovičić, zamenik predsednika opštine Lučani.

„ U saradnji sa Opštinom Lučani, odlučili smo da podržimo porodice koje su pretrpele najveću štetu u junskoj poplavi. Opština Lučani je identifikovala porodice koje su pogođene poplavama i mi smo u saradnji sa njima odabrali one koje su najugroženije. Sve te porodice će dobiti jednokratnu finansijsku pomoć u iznosu od deset hiljada dinara. Poklon karticama Banke Poštanske Štedionice mogu plaćati robu i usluge u objektima koji imaju aparat za kartice ili podići gotovina u Banci Poštanske Štedionice.

Pomoć je obezbeđena uz podršku austrijske humanitarne organizacije „Diakonie Katastrophenhilfe“ koja je dugogodišnji saradnik „Čovekoljublja“ i dobrotvor opštine Lučani i uopšte ovog regiona, koja je 2014. i 2016.godine značajna sredstva obezbedila, pre svega, za poljoprivredna domaćinstva.
„Čovekoljublje“ svakako nastavlja svoju misiju, pokušaćemo da obezbedimo i dodatna novčana sredstva. Pored opštine Lučani, pomoć će dobiti i stanovnici Kraljeva, Krupnja, Mionice i Ljubovije“, istakla je predstavnica „Čovekoljublja“, Marija Vranešević.

„Želim da iskoristim ovu priliku da se zahvalim humanitarnoj organizaciji „Čovekoljublje“ koja je i ovoga puta prepoznala situaciju u kojoj se naša opština našla posle junske poplave. Moram da napomenem, da su se i prethodnih godina, predstavnici „Čovekoljublja“ interesovali i pomagali koliko su mogli uz pomoć svojih donatora, građanima opštine Lučani.

Opština ima izuzetno dobru saradnju i međusobno poštovanje i uvažavanje sa ovom organizacijom već duži niz godina, nažalost, nesrećne okolnosti su nas do sada uvek spajale. Nadam se da ćemo nastaviti i dalje da gajimo dobre odnose, na nekim drugim poljima i da nas u budućnosti neće spajati samo nesrećne okolnosti“, rekao je Miloš Jovičić, zamenik predsednika opštine Lučani.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights