Završen ARLEMM 2020 prvi onlajn festival klasične muzike u Srbiji

Koncertnim dešavanjem bez publike na Cvetnom trgu, predstavili su se klavirski LP duo, koji čine Andrija Pavlović i Sonja Lončar, polaznici on lajn letnje škole flaute i violine i kantautor jedinstvenog muzičkog izraza Marko Luis. Tim koncertom, koji je sinoć bio emitovan na Telenor Srbija YT kanalu, zvanično je završen ARLEMM 2020, prvi onlajn festival klasične muzikeu našoj zemlji.


Istovremeno je izložba „ARLEMM-Umetnički karavan“, autora Milice Đorđević i Nemanje Đorđevića, koju je u Beogradu videlo više od 100.000 posetilaca, nastavila svoj umetnički put u Arilje, gde će posetioci moći da je pogledaju narednih 10 dana.
„ARLEMM je ove godine, u novom digitalnom formatu, obeležio svoju jedanaestu godinu postojanja. Uprkos situaciji koja je bila nesvakidašnja jer nam je onemogućila da se lično i uživo družimo i muziciramo, pronašli smo način da dopremo jedni do drugih“, kaže Dragutin Mladenović, direktor manifestacije.

Na ARLEMM-u je ove godine održano više od 200 onlajn časova individualne nastave, a više od 100 dece i mladih je pohađalo onlajn predavanja kreativnog pisanja, muzičke improvizacije, ekoloških i umetničkih radionica.
Na ARLEMM-u 2020, snimljeno je više od 800 minuta dokumentarnog materijala, koji će moći da se prati tokom cele godine na ARLEMM-ovim i Telenorovim internet kanalima.


Manifestacija je realizovana uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Opštine i Biblioteke Arilje, SOKOJ-a, Extreme intimo, Telenor fondacije i brojnih donatora i ljubitelja umetnosti. Da bi umetnost bila dostupna svima, i ovegodine je bio omogućen prenosdešavanja sa ARLEMM-a 2020, uživo putem Telenor mreže.
Do sledeće godine, budite i Vi deo umetnosti i uživajte u umetničkom stvaralaštvu manifestacije ARLEMM!

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights