Uskoro na tržištu prvi proizvodi ZZ Morava iz Gorobilja

Uskoro bi se na tržištu mogli naći proizvodi iz Zemljoradničke zadruge Morava iz Gorobilja. Posebno je zanimljivo da je reč o zadruzi koja je posle nekoliko godina agonije, izgleda, ponovo stala na svoje noge. Tome su doprinela sredstva iz Republičkog fonda za obnovu zadruga, ali i sve veća podrška poljoprivrednika-kooperanata.

Nakon višegodišnje agonije, uglavnom zbog nerazjašnjenih imovinskih odnosa, Zemljoradnička zadruga Morava iz Gorobilja, po svemu sudeći, započinje novi život. Naime, pored podrške lokalne samouprave, ova zadruga je dobila i 15 miliona dinara u okviru državnog projekta obnove zadruga u Srbiji.

Sve ovo nije ostalo mrtvo slovo na papiru, pa je plan iz pomenutog projekta ovih dana ušao u finalnu realizaciju, jer je u zadruzi počela proizvodnja kiselog kupusa.

Ali iako nisu pravljeni ugovori o kooperaciji u ovoj godini, iznenađuje broj proizvođača kupusa koji i bez ugovora dovoze kupus, pa na veliko prodaju zadruzi.

Za sada je zadruga Morava postigla dogovor o saradnji sa Majevicom iz Bačke Palanke o zajedničkoj prodaji poljoprivredne mehanizacije a ugovori o kooperaciji sa poljoprivrednicima su već sasvim izvesni, pa se bolji dani u zadruzi, ali i među poljoprivrednicima ovog kraja sa pravom očekuju.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights