Skraćeni časovi u školama, veća potražnja za privatnim časovima

Malo je roditelja koji imaju đake u kući, a da ne brinu o tome kako će ova školaska godina da se završi. Brinu ih skraćeni časovi i potpuno novi metod rada. Deci je potrebna pomoć van škole i zbog toga je sve veća potražnja za privatnim profesorima.

Časovi su u školama skraćeni, u školu većina đaka ide svake druge ili treće nedelje, a obim gradiva ostao je isti. To je razlog što roditelji sve češće moraju da plaćaju deci privatne časove.

„Dosta mi znači, jer su časovi dosta kraći, pa ne stižu baš sve da nam se objasni na časovima. Imam drugaricu koja uzima privatne časove iz nemačkog, a ostali drugari najviše uzimaju iz matematike, fizike, hemije“, kaže Petra Šaponja.

Na skraćenim časovima nema vremena za ponavljanje gradiva i dodatna objašnjenja. Iz tih razloga i dolazi do praznina u znanju i deci je neophodna pomoć. Najčešće se uzimaju privatni časovi iz matematike i fizike, ali i iz lakših predmeta.

„Verujem da je povećan broj časova kod osmaka i gimnazijalaca,  jer se spremaju za upis u srednju školi i fakultet“, kaže profesorka engleskog jezika Ana Dimitrijević.

Najbolje je kada mogu da pomognu i drugari iz razreda.

„Uglavnom se obratim za pomoć drugarima iz odeljenja, ali i sam vežbam“, kaže učenik Vladimir Purić.

Privatni časovi se održavaju onlajn, preko raznih internet platformi.

„Moguće je da sad roditelji više plaćaju privatne časove, mada je moje mišljenje je da za tim sada nema potrebe, jer učenici u svakom trenutku mogu da kontaktiraju predmetnog profesora“, smatra Aleksandar Markov iz Foruma beogradskih gimnazija. 

Privatni časovi pomažu đacima, ali, svakako, privatni čas uživo i onlajn čas nisu istog kvaliteta. Čini se da je u ovom trenutku najbolje, a i najjeftinije, imati pored sebe dobrog druga, stariju sestru ili roditelja koji se još seća po nečega iz školskih dana.

Izvor Info press

Please follow and like us:

Pratite nas na Facebook-u!

Ostanite u toku sa najvažnijim vestima u regionu!


This will close in 15 seconds