Završeni putevi u Negrišorima, Guči i Turici

Posle gotovo dva meseca radova završena je rekonstrukcija putnih pravaca u Negrišorima, putni pravac Negrišori – Vrelo česma, u dužini od 1,7 km. Vrednost ovih radova je 10,2 miliona dinara.Takođe, potpuno je rekonstruisan opštinski put drugog reda Selo Guča – Bojovac u dužini od 2,1 km koji je ujedno i alternativni putni pravac ka putu Guča – Goračići. Vrednost radova na ovom putnom pravcu iznosi 16 miliona dinara .

I mesna zajednica Turica, posle završetka puta Turica – Matića brdo, dobila je još 500 m asfalta na deonici puta Turica – Bjelički most čija je vrednost 3 miliona dinara. Izvođač radova je preduzeće „Štrabag“ iz Čačka.

Predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović, izjavio je da su ove radove finansirali „ Putevi Srbije“, a veliku zahvalnost je uputio direktoru, Zoranu Drobnjaku, za njegovu nesebičnu pomoć u rekonstrukciji puteva širom Dragačeva.

Dolović je istakao i da su završeni radovi na asfaltiranju puteva po sistemu 2:1. Putni pravac u Goračićima, zaseok Popovići u dužini od 2,7 km je u potpunosti završen, a još uvek se radi na putnim pravcima u Milatovićima, Krstacu i Donjoj Kravarici.„Nažalost, zbog vremenskih prilika nećemo biti u mogućnosti da završimo sve putne pravce u ovoj godini, neke puteve ćemo raditi odmah na proleće iduće godine. Raduje me činjenica da su već sada potpisana 4 ugovora za asfaltiranje za iduću godinu po sistemu 2:1. Ovim putem pozivamo sve naše sugrađane da što više učestvuju u ovakvom sistemu asfaltiranja, jer se time trajno rešava pitanje putne infrastrukture“, rekao je Dolović.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights