Prerada mleka za veću zaradu

Porodica Davidović iz malog planinskog sela Kaona kod Guče, prepoznala je preradu sira kao svoj put pri bavljenju stočarstvom. Niska cena mleka proizvela je kvalitetan sir za bolju cenu I ekonomsku računicu.

Problemi poljoprivrednika Dragačevskog kraja, naročito onih u višim predelima, raznoliki su, od surovih klimatskih uslova do nestašice vode u letnjim mesecima. Sve ovo dovodi do bavljenja različitim vidovima poljoprivrede u zavisnosti od godine.

Ovo podneblje ipak najviše pogoduje stočarstvu, pa su tako Davidovići svoju energiju preusmerili na mlečno govedarstvo ili preradu sira.

Hranu za stoku obezbeđuju sami, prirodnim livadama I setvom kukuruza I pšenice. Ovako hranjena krava daje kvalitetno mleko I naravno sir, čiju vrednost su kupci prepoznali I čiji kvalitet su spremni i da plate.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights