Brnabić: Sednica Kriznog štaba biće održana sutra

Sednica Kriznog štaba biće održana sutra, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

– Juče popodne sam razgovarala sa jednim delom medicinskog dela Kriznog štaba. I danas žurim u Beograd da bi razgovarala sa lekarima još jednom, da vidimo šta je moguće da uradimo, pa ćemo doneti mere. Sutra će biti sednica Kriznog štaba – rekla je Brnabić.

Podsećamo, Blic je juče objavio da su u nedelju održane konsultacije predstavnika Vlade Srbije i medicinskog dela kriznog štaba koje su trajale oko sat i po. Na tom sastanku dogovoreno je pooštravanje mera, a šta to tačno znači trebalo je da bude poznato danas.

Medicinski deo Kriznog štaba, ali i lekari iz kovid bolnica, traže pooštravanje mera i zatvaranje objekata na deset do 15 dana, kako bi se maksimalno smanjili kontakti.

Broj novozaraženih u Srbiji na dnevnom nivou prelazi 4.500, kovid bolnice su pune, od petka je jedan deo KBC Zvezdara ponovo vrćen u kovid sistem, raste broj pacijenata na respiratoru, ali raste i broj umrlih od posledica kovid-19 na dnevnom nivou.

Za nama je vikend tokom koga su radile samo prodavnice prehrambene robe, apoteke i benzinske pumpe, sve ostalo bilo je zatvoreno.

Takav je bio i prošli vikend, ali očigledno da to nije dovoljno jer broj novozaraženih nije smanjen.

Izvor/Blic

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights