Vlada Republike Srbije ulaže 300 miliona dinara u aerodrom Ponikve

Vlada Republike Srbije uložiće u ovoj godini 300 miliona dinara u aerodrom Ponikve. Tu informaciju saopštio je posle sastanka sa gradonačelnicom Užica dr Jelenom Raković Radivojević, Mihajlo Zdravković direktor Aerodroma Srbija.

„Danas smo u Užicu sa gradonačelnicom i saradnicima razgovarali o daljem napretku i ulaganjima u aerodorom Ponikve. Zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije i nadležnog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u ovoj godini je opredeljeno 300 miliona dinara za razvoj aerodoroma Ponikve. Razgovarali smo i o projektno-tehničkoj dokumentaciji i svim koracima koje je neophodno preduzeti u narednim danima, kako bi se ova investicija što pre realizovala“, rekao je direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković.

Po njegovim rečima u prvoj fazi radiće se na produžetku piste, kako bi cela pista u dužini od 3 087 metara bila stavljena u funkciju i izgradnji nove staze sa platformom za parkiranje dva aviona.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević istakla je da je veoma zadovoljna sastankom i konkretnom podrškom od strane Vlade Republike Srbije i resornog ministarstva:

„Grad Užice učiniće sve što je neophodno, a projektanti JP „Užice razvoj“ obezbediće neophodnu projektno tehničku dokumentaciju.

Važno je da smo napravili plan aktivnosti, odnosno dinamički plan za konačno stavljanje aerodroma Ponikve u komercijalne svrhe“.Tema ovog sastanka bila je i infrastruktura koju treba dovesti do samog kompleksa, ali i njegovo povezivanje sa potencijalnim saobraćajnicama koje vode do auto puta.

Izvor/uzice.rs

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights