Autoput Preljina-Požega do Božića, gradiće se i lokalni putevi

Predsednik Srbije danas je obišao radove na izgradnji autoputa od Preljine do Požege na najdužem tunelu Laz, kroz planinu Jelicu, koji će imati dve cevi duge po skoro tri kilometra.

U dogovoru sa izvođačima, danas je potvrđeno da će radovi biti završeni do Božića naredne godine

Vučić je najavio i da će već u maju biti potpisan ugovor sa Kinezima za gradnju nastavak autoputa od Preljine do Boljara na granici sa Crnom Gorom.

Istakao je da će kada ceo autoput bude gotov moći da se stigne do Crne Gore za samo dva sata i 15 minuta.

“Velika vest za danas je da ćemo već u maju, odnosno za mesec ili mesec i po dana, pokušati da potpišemo ugovor sa autoput do granice sa Crnom Gorom, što je dodatnih 107 kilometara. To će biti na veliku radost za građane Arilje, Ivanjice, celog Peštera i svih okolnih mesta, ali i za građane Crne Gore”, naveo je Vučić.

To će značiti da će, kako je rekao, za samo dva sata i 15 minuta moći da se stigne od Beograda do crnogorske granice.

“Komplikovano je, moj posao je da nekad budem neprijatan. Pristupni putevi su jako vazni, resavamo Pozegu i Gornji Milanovav sa pristupnim saobraćajnicima. Pristupna saobraćajnica Takovi Pranjini ćemo da uradimo, za dve nedelje mašine će biti na tom terenu. Posvetićemo se rešavanju pitanja tunela Kadinjača, ne mogu da obećam da ćemo početi da radimo ove godine”, rekao je Vučić.

” Završavamo put do Požege, ali to ne znači da završavamo. Radiće se ka Čajetini sa dve petlje, ka Sjenici i Prijepolju, ali i Priboju. Ovo će značiti mnogo za Čačak, mnogo za Lučane. Ova izgradnja je jako teška, zato smo danas došli svi da vidimo kako jedno gradilište treba da izgleda. Autoput mora da bude dobro izgrađen i bezbedan. Za mesec dana potpisujemo ugovor za Požega Boljare”, izjavio je Vučić.

Deonica Preljina – Požega je duga 30,9 kilometara na trasi Koridora 11, prema granici sa Crnom Gorom.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights