Krizni štab prelomio: Od ponedeljka rade bašte ugostiteljskih objekata, radno vreme produženo do 22 časa

Krizni štab je na današnjoj sednici doneo odluku o popuštanju mera. Obzirom da je situacija sa brojem novozaraženih bolja, tačnije beleži se stagnacija u velikim gradovima, predlog Kriznog štaba je da se od ponedeljka omogući otvaranje bašti ugostiteljjskih objekata, istakao je na današnjoj konferenciji za medije Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo.

Rad kafića i restorana na otvorenom imaće pravila koja će strogo morati da se poštuju. Biće neophodno poštovati distancu od devet kvadratnih metara po osobi ili 50 odsto popunjenosti kapaciteta.

Ugostiteljski objekti će do ponedeljka biti zatvoreni, a od početka naredne sedmice zatvoreni delovi objekta će biti i dalje biti zatvoreni, gosti će moći da borave isključivo u baštama.

Od ponedeljka će radno vreme svih drugih objekata poput prehrambenih prodavnica, frizerskih salona, biti  produženo na 22 sata. Ovo je odlučeno jer se veliki broj ljudi skuplja u zatvorenom prostoru gde je to bilo dozvoljeno do 20 časova-napominje Gojković.

 Razmatrano je i otvaranje tržnih centara, ali je konstatovano da i ukoliko budu otvoreni, neće početi da rade pre srede.Otvaranje tržnih centara proći će još jednu proveru i analizu situacije i broja zaraženih korona virusom.U Srbiju iz inostranstva i dalje niko neće moći da uđe bez PCR testa ili dokaza o vakcinaciji.

Nastava u školama ostaje online do daljnjeg, dok će mlađi osnovci kao i ranije nastavu pohađati redovno.

Vakcinacija će u Srbiji biti nastavljena tokom vikenda na brojnim vakcinalnim punktovima, Gojković poziva građane da se prijave preko portala eUprava kako bi imunizacija bila nastavljena u što većem broju.

Relaksaciju mera koja kreće od ponedeljka predložila je premijerka Ana Brnabić. Njenom predlogu nije se usprotivio medicinski deo Kriznog štaba.

Please follow and like us: