Lučani: Vakcinisanje bez zakazivanja

Poziv za  vakcinaciju bez prethodnog zakazivanja uputio je svim građanima opštine Lučani predsednik Milivoje Dolović i direktor Doma zdravlja dr Danica Stefanović.

Apel da građani ne čekaju i da se vakcinišu jer je samo brza i masovna vakcinacija izlaz iz teške situacije, uputio je predsednik opštine zajedno sa direktorom Doma zdravlja Lučani a nakon povećanog broja obolelih od kovid virusa  sa pojačanom kliničkom slikom.

Od danas 06. aprila, Dom zdravlja Lučani je organizovao imunizaciju bez zakazivanja po čitavoj teritoriji opštine Lučani. Dakle, svi građani koji žele da prime sinofarm kinesku vakcinu mogu se, uz zdravstvenu knjižicu vakcinisati:

  • danas, 6. aprila od 13 do 18 časova u Domu zdravlja u Guči,
  • sutra, 7. aprila u Domu zdravlja u Lučanima od 9 do 16 časova i u ambulanti u Kotraži od 11 do 16 sati;
  • u četvrtak, 8. aprila u ambulantama u Donjoj Kravarici i Goračićima od 08 do 13 sati;
  • u petak, 9. aprila u ambulantama u Viči i Markovici od 08 do 13 sati;
  • u subotu, 10 aprila u ambulantama u Kaoni i Milatovićima od 08 do 14 časova.

Od utorka do petka, svi zainteresovani građani će moći da se vakcinišu u matičnim Domovima zdravlja u Lučanima i Guči neprestano od 9 do 16 sati.

Opredeljeni smo ka  brzoj imiunizaciji jer je brza vakcinacija jedini spas za izlazak iz ove situacije u kojoj imamo sve više obolelih sa teškom kliničkom slikom. Želimo da stignemo do najudaljenijih mesta naše opštine, do ruralnih područja. Moramo  prići svim našim građanima i pomoći da se što više imunizuju. Od virusa korona posebno su ugroženi hronični bolesnici i stariji sugrađani. Do polovine aprila biće nam dostupne značajne količine doza vakcina. Zato iskreno pozivamo sve naše građane da se odazovu pozivu za vakcinaciju bez zakazivanja.  Idite u sve navedene ambulante, nemojte čekati da budete pozvani, primiće vas. – rekao je  predsednik opštine Lučani, Milivoje  Dolović.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights