Lučani: Dobar odziv za vakcinaciju bez zakazivanja

Opštinski štab za vanredne situacije je na svojoj redovnoj i stalnoj sednici konstatovao da je nakon upućenog javnog poziva predsednika opštine Lučani, Milivoja Dolovića i direktora Doma zdravlja, Danice Stefanović, svim građanima opštine da se bez prethodnog zakazivanja vakcinišu, usledio odličan odziv naših građana.

Otvoreno je nekoliko punktova za imunizaciju po ambulantama na čitavoj teritoriji opštine i tako je postupak vakcinacije približen svakom našem sugrađaninu koji bi želeo da se vakciniše, a ne želi da čeka ili da se prijavljuje preko E – uprave.
Dakle, svi naši građani koji žele da prime Sinofarm kinesku vakcinu mogu se, uz zdravstvenu knjižicu, vakcinisati:

-u petak, 9. aprila, u ambulantama u Viči i Markovici od 8h do 13h;
-u subotu, 10. aprila, u ambulantama u Kaoni i Milatovićima od 8h do 14h.
Od utorka do petka, svi zainteresovani građani mogu da se vakcinišu u matičnim domovima zdravlja u Lučanima i Guči, neprestano od 9h do 16h.

Lekari upozoravaju da je što pre neophodna vakcinacija svih građana koji mogu da prime vakcinu kako bi se na najbrži i najefikasniji način okončala epidemija kovida 19.
Štab je upozorio da je trenutno ovim virusom zaraženo 167 naših sugrađana na teritoriji oštine Lučani, a mnogi od njih imaju komplikovanu kliničku sliku.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights