Sredstvima iz oportuniteta nov sanitet za dom Zdravlja u Arilju

Po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportuniteta), Vlada Republie Srbije donela je rešenje o raspodeli 500 miliona dinara na 139 projekata od javnog interesa.

Ovogodišnjim sredstvima iz oportuniteta biće finansirani projekti Narodnog muzeja Užice i Narodne biblioteke Užice sa oko 9,3 miliona dinara. Za zamenu stolarije na jednom od objekata Narodnog muzeja opredeljeno je oko 7,5 miliona dinara.

Narodna biblioteka Užice dobila 1,8 miliona dinara za nabavku namenskog automobila za dostavu knjiga osobama sa invaliditetom i korisnicima u seoskim područjima, kao i za praćenje i vršenje nadzora u optštinskim bibliotekama.

Za Zdravstveni centar Užice opredeljeno je pet miliona dinara za nabavku kombi sanitetskog vozila za potrebe  Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Arilju.

Realizacijom projekata biće omogućena bolja zdravstvena zaštita građana, povećan kvalitet obrazovanja, poboljšan sistem socijalne zaštite, kao i unapređen kulturni sadržaj, navodi se u obrazloženju Ministarstva pravde, odakle poručuju da će i ubuduće kroz javne konkurse za dodelu sredstava ovo ministarstvo nastaviti da finansira projekte od javnog značaja.

Izvor: uzice.rs/uzice online

Please follow and like us:

Pratite nas na Facebook-u!

Ostanite u toku sa najvažnijim vestima u regionu!


This will close in 15 seconds