NAGRADA ZA VAKCINISANE Vučić najavio dodatnih 3.000 dinara za sve građane Srbije koji su primili vakcinu

Pošto ne možemo da donosimo mere u odnosu na one koji ne žele da prime vakcinu, na stranu šta ja o tome mislim, razmišljali smo kako da nagradimo ljude koji su pokazali odgovorinost i odlučili da damo dodatnu pomoć za one koji su se vakcinisali, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.On je najavio da će svi stariji od 16 godina, koji su primili jednu ili dve doze vakcine do sada, ili je prime do 31. maja, dobiće dodatne 3.000 od države.

 -Do kasno sam se sinoć konstutovao sa predsednicom vlade i ministrom finansija, razmišljali smo kako da nagradimo ljude koji su pokazali odgovornost, doneli smo odluku da damo dodatnu finansijsku pomoć za ljude koji su se vakcinisali – rekao je on.

Kako je kazao, računamo da do kraja maja možemo da dođemo do brojke od blizu tri miliona ljudi koji su se vakcinisali makar jednom dozom, kako bi stekli kolektivni imunitet.

Kako je kazao, država je omogućila svima da se vakcinišu i zaštite od korone, kao i da će Vlada doneti odluku o tome da svi koji nisu imunizovani, a zaraze se koronom, neće moći da idu na plaćeno bolovanje.

– Ja nisam osetio vakcinu uopšte. Zamislite vojnika i oficira, čiji se vrhovni komandant vakcinisao, a on misli da je pametniji i neće da primi vakcinu. Pa šta će biti tokom rata, kada se izdaju naređenja – kazao je predsednik.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights