Lučani: 200 protivgradnih raketa od Namenske

Preduzeće Milan Blagojević – Namenska doniralo je 200 protivgradnih raketa ukupne vrednosti preko osam miliona opštini Lučani. Donacijom je obezbeđeno 120 raketa malog i 80 raketa velikog dometa,kojima će se omogućiti pravovremeno reagovanje u slučaju gradonosnih oluja na teritoriji ove opštine.
Iz budžeta opštine svake godine se izdvaja oko dva miliona dinara za isplatu naknada protivgradnim strelcima kao i za nabavku zaštitne opreme i rekonstrukciju protivgradnih stanica. Opština Lučani je organizovala 16 protivgradnih stanica sa 32 angažovana strelca. Stalno ulaganje u protivgradni sistem je usmereno kaaktivnoj realizaciji delovanja u slučaju gradonosnih oblaka au cilju zaštite imovine i dobara građana i domaćih poljoprivrednih useva od vremenskih nepogoda.
Predsednik opštine, Milivoje Dolović navodi da najveći lučanski kolektiv preduzeće „Milan Blagojević – Namenska“ na čelu sa generalnim direktorom Radošem Milovanovićem, poslednjih pet godina, kontinuirano obezbeđuje i poklanja po 200 protivgradnih raketa opštini Lučani. Zahvaljujući kvalitetnoj saradnji i razumevanju rukovodstva preduzeća, uspevamo da zajednički zaštitimo useve koji su veoma bitni za naše poljoprivredne proizvođače.
-Naša opština u saradnji sa najvećim privrednim kolektivom „Milan Blagojević – Namenska“,odgovorno, svake godine raspolaže sa dovoljnim brojem protivgradnih raketa. Sistem protivgradne zaštite je za našu opštinu posebno bitan jer prema procenama, 70odsto stanovništva opštine Lučani, živi direktno ili indirektno od poljoprivrede – kaže Dolović.
U ime svih građana opštine, predsednik izražava iskrenu zahvalnost, na ovogodišnjoj kao i na proteklim donacijama protivgradnih raketa, zahvaljujući kojima opština Lučani ima najviše raketa tokom sve češćih prolećnih i letnjih naleta gradonosnih oblaka.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights