Nevreme u Ivanjici: Grad obrao maline i ubio konja na ispaši, strelci sa 38 raketa nisu uspeli da odbrane letinu

Olujno nevreme praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je juče u popodnevnim časovima ivanjičku opštinu. Na gradonosne oblake pucano je sa devet protivgradnih stanica a ispaljeno je 38 raketa. Zahvaljujući brzoj reakciji protivgradnih strelaca sprečene su ogromne štete na poljoprivrednim usevima mada je u Šreniku, Cerovi, Prisoju, Međurečju, kusičkoj Ravnoj gori i pojedinim zaseocima ivanjičke opštine sugradica oštetila maline i druge useve.

Slobodanu Rajkoviću iz ivanjičkog zaseoka Krst  grom je ubio konja koji se bio na ispaši.

-Izveo sam ih na livadu i otišao da nešto završim. Za par minuta je nebo pocrnelo, spustilo se na zemlju, počelo je da puca na sve strane. Ne znam je l’ grom ili raketa, samo grmi. Bilo je strašno. Dva konja, bela, prelepa, su ostala na livadi nisam mogao nikako do njih. Kad se malo stišalo nevreme zovu me i kažu da je jedan mrtva, pogodio ga grom, a drugi stoji pored njega i cili. Strašno. Ne znam šta ću sa ovim drugim, neće da se pomeri sa mesta. -priča potrešeno Slobodan.

Kolike su zapravo štete jučerašnjeg nevremena još uvek se ne zna jer su gradonosni oblaci u dva navrata ručili kišu i grad nad Ivanjicom.

Izvor/Infoliga

Please follow and like us:

Pratite nas na Facebook-u!

Ostanite u toku sa najvažnijim vestima u regionu!


This will close in 15 seconds