Opština Lučani sutra obeležava svoj dan kada će se sumirati sve ono što je urađeno u prethodnih godinu dana i izneti planovi za narednu godinu. Prema rečima predsednika opštine Milivoja Dolovuića prethodne dve godine bile su izuzetno teške jer su ih obeležile poplave uslovljene brojnim vremenskim neprilikama , a poptom je usledila epidemije korona virusa.

„Ako uzmemo u obzir da smo pretprošle godine Dan opštine dočekali u vanrednoj situaciji, a prošle zbog korone nismo ni upriličili obeležavanje , ovogodišnji praznik sa sigurnošću očekujemo u mnogo boljoj atmosferi. Zahvaljujući izuzetnoj pomoći predsednika Alekandra Vučića, Vlade Republike Srbije, Kancelariji za javna ulaganja i JP Putevi Srbije i Srbija vode, značajno smo popravili situaciju na teritoriji čitavog Dragačeva. Pre svega mnogo je urađeno na prevenciji od poplava, sanirani su i poplavljeni putevi, mnogo je ulagano u objekte javne namene, a izgradnja autoputa od Preljine do Požege čija deonica prolazi kroz našu oppštinu omogići će nam i veća ulaganja koja će doprineti bržem ekonosmkom razvoju”, kazao je za Glas zapadne Srbije predsednik opštine Milivoje Dolović.

Prema njegovim rečima svečana sednica Skupštine opštine Lučani održaće se u 11 sati u sali Doma kulture u Lučanima, a pre toga delagcija opštine položiće venac na spomenik Palim borcima u Rtarskom boju koji se odigrao 10. juna 1815. godine, zbog čega je ovaj datum izabran za Dan opštine.

Dan opštine je prilika da se zaslužnim organizacijama i pojednicima uruče nagrade i priznanja.

Najveće opštinsko priznanje Povelja 10. jun dodeljena je preduzeću „Milan Blagojević – namenska“ iz Lučana za postignute rezultate i delo koje ostavlja neizbrisiv trag i predstavlja najvrednije dostignuće u opštini Lučani u oblasti privrede.

Plaketu “10. jun”, Skupština opštine Lučani dodelila je:

  • Domu zdravlja Lučani za izuzetne zasluge i rezultate ostvarene u dužem periodu, koji doprinose ostvarivanju razvoja opštine i koji imaju veliki i trajan značaj za ukupan društveni napredak.
  • Miroslavu Petroviću iz Lučana, koji živi i radi u Danskoj, za izuzetne zasluge i rezultate ostvarene u dužem periodu, koji doprinose ostvarivanju razvoja opštine i koji imaju veliki i trajan značaj za ukupan društveni napredak.
  • Streljačkom klubu „Dragačevo“ iz Gučeza izuzetne zasluge i rezultate ostvarene u dužem periodu, koji doprinosi ostvarivanju razvoja opštine i koji imaju veliki i trajan značaj za ukupan društveni napredak.

Priznanje „10. jun “ , dodeljeno je:

  • Neveni Lončarević za rezultate postignute u oblasti obrazovanja. Nevena u školi radi od 2014. godine i ostvarila je zapažene rezultate u svim oblastima rada. Posebno se istakla pisanjem monografije OŠ „Milan Blagojević“ Lučani u kojoj je objedinjeno 12 decenija postojanja škole.
  • Milomiru Milovanoviću iz sela Lučana, za izuzetne rezultate postignute u oblasti mesne samouprave.
  • Dobrotvornoj fondaciji Srpske pravoslavne crkve „Čovekoljublje“ iz Beograda za rezultate postignute u oblasti humanitarnog rada.
    Ova humanitarna organizacija prvi put je pomogla stanovništvo opštine Lučani još 2014. godine i od tada je njihovo prisustvo u kriznim situacijama na teritoriji opštine konstantno. Građanima opštine pružali su pomoć u sušačima, novčanim sredstvima i pomoć u poljoprivredi.

Zvanje počasnog građanina opštine Lučani Skupština opština Lučani dodeljuje Zoranu Drobnjaku, dipl. građ. inž, direktoru JP „Putevi Srbije“ za doprinos u unapređenju putne infrastrukture na teritoriji opštine Lučani.

Poslednjih pet godina, Zoran Drobnjak je izvojevao da opština Lučani bude prioritet u obnovi saobraćajne komunikacije i tako nam omogućio da preko 100 kilometara opštinskih i nekategorisanih puteva budu stavljeni pod asfvalt.

Rukovodstvo Opštine Lučani ove godine upriličilo je svečani program povodom Dana opštine koji će se održani na platou Doma kulture u Lučanima.

U 18 sati premijerno će biti prikazan film Studenac, a potom će u 19 i 30 nastupiti KUD „Abrašević” iz Guče sa svim pratećim grupama i dečijim trubačkim orkestrom „Dragačevski podmladak” iz Guče. U 20 i 30 sledi koncert orkestra Merak i Danice Crnogorčević.

Izvor/GZS

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights