Lučani: Zbog enormne potrošnje, moguće restrikcije vode

Štab za vanredne situacije opštine Lučani upućuje apel građanima opštine Lučani da vodu za piće koriste krajnje racionalno, jer se u JKP „Komunalac Lučani“ beleži enormna potrošnja i nagli skok neracionalnog trošenja vode za piće. Bazeni za vodu su na minimumu. Ukoliko se ovakav trend nerazumne potrošnje nastavi, narednih dana neće imati vode.

Štab za vanredne situacije moli građane opštine Lučani da zbog nepovoljnih vremenskih uslova i niskog vodostaja reke Rzav, vodu isključivo koriste za piće, sanitarne potrebe i kuvanje,kako ne bi došlo do višečasovnih restrikcija.Aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće.

Zbog visokih temperatura i neodgovornog ponašanja brojnih potrošača, potrošnja pijaće vode enormno je skočila. Ukoliko se trend korišćenja pijaće vode za nepotrebne aktivnosti nastavi i narednih dana, javno komunalno preduzeće ćebiti primorano da uvede restrikcije vode, što verujemo nikom nije u interesu, ali ako ne prevlada razum i empatija, to ostaje kao jedina mera“, zaključuje Milivoje Dolović, komandant Štaba.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights