Lučani: Protivgradne rakete spasile useve

Opštinski štab za vanredne situacije saopštava da je na teritoriji opštine Lučani, za protekla tri dana ispaljeno 136 protivgradnih raketa, čime je opština Lučani pošteđena štete od grada.
U poslednja tri dana su se nad teritorijom čitave Zapadne Srbije, tako i nad teritorijom opštine Lučani, nadvili gradonosni oblaci praćeni olujnim vetrom i krupnom kišom i zahvaljujući pravovremenoj reakciji protivgradnih strelaca, nije bilo štete nad dragačevskim poljoprivrednim usevima. U četvrtak, 24. juna, sa sedam protivgradnih stanica je ispaljeno 42 rakete, u petak, 25. juna sa 12 stanica ispaljeno je 46 protivgradnih raketa a 26. juna, sa osam stanica ispaljeno 48 raketa. Ispaljivanjem raketa razbijeni su gradonosni oblaci, tako da je na području opštine Lučani pala velika količina kiše, koja je samo u uskom pojasu Mesne zajednice Lukovići praćena sitnim gradom, navodi Opštinski štab za vanredne situacije .


Predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović, navodi da najveći lučanski kolektiv preduzeće „Milan Blagojević – Namenska“, poslednjih pet godina, kontinuirano obezbeđuje i poklanja protivgradne rakete opštini Lučani.
„Veliku zahvalnost upućujem generalnom direktoru preduzeća „Milan Blagojević – Namenska“ gospodinu Radošu Milovanoviću, čije preduzeće svake godine donira po 200 protivgradnih raketa i na taj način uspevamo da zajednički zaštitimo useve koji su veoma bitni za naše poljoprivredne proizvođače. Takođe, prethodnih godina smo značajnija sredstva uložili u opremanje 16 protivgradnih stanica kao i pospešili aktivnosti protivgradnih strelaca, što nam se samo u ovom trenutku isplatilo, jer zahvaljujući brzoj, stručnoj i efikasnoj reakciji naših strelaca, uspeli smo da onesposobimo gradonosne oblake koji su mogli naneti ogromnu štetu našim poljoprivrednim proizvođačima. Protivgradna sezona je tek na početku ali se nadamo da ćemo i nadalje biti uspešni u očuvanju useva od mogućih vremenskih nepogoda“,rekao je Milivoje Dolović, komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije .

Please follow and like us: