Lučani: Zavrsen putni pravac Dublje-Guberevci-Milatovići

Završeno je asfaltiranje putnog pravca Dublje-Guberevci-Milatovići u dužini od 5.8 km. Vrednost izvedenih radova iznosi 40 miliona dinara. Investitor je JP „Putevi Srbije, a izvođač radova preduzeće „Putevi Ivanjica“.

Pomenuti putni pravac je od velikog značaja, jer povezuje veliki broj sela u Dragačevu, što meštanima olakšava i skraćuje vreme putovanja.„Asfaltiranje putnog pravca koji spaja MZ Goračići sa MZ Milatovići i Guberevci započeto je 2019. godine, prethodno je to bio makadamski put tako da je bilo veoma teško tim putem prolaziti. Uz pomoć države i JP „Putevi Srbije“, opština Lučani je krenula u velika ulaganja u putnu infrastrukturu, želeći da obezbedimo što bolji život stanovnicima naše opštine koji žive na selu.

Ovim asfaltiranjem znatno je skraćen put meštanima do Čačka i Kraljeva. Do sada su bili prinuđeni da idu preko Guče za Čačak, a sada spajanjem ovog pravca sa državnim putem Kaona – Guča, preko Goračića i Rasovca dolazi se do Čačka. To je oko 10 km kraće putovanje do Čačka nego do sada“, istakao je Milija Milenković, direktor preduzeća „Dragačevo putevi“.„Planovi za budući period su dalje ulaganje u putnu infrastrukturu. Ove godine imamo preko 30 km ugovorenog asfaltiranja, što preko JP „Putevi Srbije“, što preko budžeta opštine sistemom 2 :1. Za ovaj vid finansiranja vlada veliko interesovanje naših sugrađana. Poslednje četiri godine blizu 200 km novog asfalta je došlo u Dragačevo. Plan nam je da u budućnosti povećamo budžet za ulaganje u seoske puteve, a zahvaljujući Vladi Republike Srbije, Predsedniku Srbije i JP“Putevi Srbije“ nastavljamo dalja ulaganja u opštinske puteve prvog i drugog reda“, naglasio je Milija Milenković.

Zamenik predsednika opštine Lučani, Miloš Jovičić, istakao je da ovaj putni pravac znači mnogo meštanima iz tri mesne zajednice.„Mi nastavljamo ranije započeti trend da sve opštinske puteve prvog i drugog reda , koji povezuju dve i više mesnih zajednica presvučemo asfaltom. Veliku zahvalnost dugujemo direktoru JP “ Putevi Srbije“ , Zoranu Drobnjaku, koji je zaista pokazao veliko razumevanje za meštane ovih i drugih mesnih zajednica. Inicijativu za pokretanje postupka asfaltiranja opštinskih puteva uglavnom pokreću meštani na sastancima mesnih zajednica. Naravno, mi u opštini znamo problematiku u svim mesnim zajednicama. U poslednje dve i po godine asfaltirali smo preko 140 km puteva i nadamo se da ćemo u naredih pet do šest godina, uz podršku Vlade Republike Srbije i JP“ Putevi Srbije“, imati kompletnu putnu infrastrukturu što se tiče opštinskih puteva prvog i drugog reda“, rekao je Miloš Jovičić.

Please follow and like us:

Pratite nas na Facebook-u!

Ostanite u toku sa najvažnijim vestima u regionu!


This will close in 15 seconds