Pozdravna reč Gorica Petrović

Uvaženi građani Arilja, poštovane kolege, dragi prijatelji,

Kako mi mandat na čelu načelnika Opštinske uprave opštine Arilje ističe 05.09.2021. godine, pre preuzimanja novih dužnosti, želim da vam se zahvalim na gostoprimstvu, novim saznanjima kao i na vrednom i predanom radu.
Čast je i zadovoljstvo obratiti se preduzimljivim i vrednim Ariljcima, koji su me proteklih pet godina naučili mnogo čemu. Učeći od ljudi koji su svojim predanim radom doprineli razvoju i ekspanziji dva poznata brenda ariljske maline i tekstilnih proizvoda, svakodnevne prepreke u radu nisu predstavljale kamen spoticanja, već izazov. Ističem, da iako sam u trenutku postavljenja za načelnika Opštinske uprave opštine Arilje došla iz drugog grada dočekalo me je gostoprimstvo i razumevanje kako kolega i saradnika, tako i sugrađana.
Postignuti rezultati u Opštinskoj upravi zahvaljujući timskom radu, strogom, ali pravednom i profesionalnom pristupu, doprineli su da građani Arilja danas imaju uređene matične knjige, elektronsku pisarnicu koja svojom ažurnošću u velikoj meri doprinosi efikasnosti u radu, javne nabavke koje su transparentnije nego ikada, kao i lokalnu poresku administraciju koja svojim ostvarenjem umogome doprinosi budžetu opštine Arilje. Uporan, predan rad, menadžerske i liderske sposobnosti rukovodioca svakodnevno doprinose pozitivnoj slici Arilja, čija je administracija sve uređenija i kao takva dostupnija građanima. Efikasno rešavanje problema doprinelo je da se opština Arilje približi kako građanstvu, tako privredi, što govori činjenica da je u proteklom periodu ukazano znatno veće poverenje opštinskoj administraciji i njenim službenicima.
Timski rad, zajedničko rešavanje problema, jedno je od načela kojim se vode zaposleni i rukovodioci opštine Arilje. U prilog tome govori činjenica da se Arilje sa 71. mesta po indeksu transparentnosti lokalne samouprave pomerila na 33. poziciju. Činjenica da se najmanja opština Zlatiborskog okruga na ovoj listi trenutno nalazi ispred mnogih razvijenijih i većih opština, ukazuje na častan, pošten i savestan rad.
Uprkos dugogodišnjem iskustvu u javnom sektoru, poreskoj administraciji, upoznati ste da su različiti nemili događaji poslednjih godina uzurpirali moju karijeru, međutim bez obzira na svakodnevna spoticanjima na koja nailazim entuzijazam i motivacija za novim uspesima i dostignućima ne prestaje.
Dragi Ariljci, hvala vam na podršci, ukazanom poverenju i nastojanju da zajedničkim snagama doprinesemo boljem životu u vašoj opštini. U najboljoj nameri želim vam da nastavite započeto, pronalazeći prilike za nove izazove i dostignuća.

S poštovanjem,
Gorica Petrović

Please follow and like us:

Pratite nas na Facebook-u!

Ostanite u toku sa najvažnijim vestima u regionu!


This will close in 15 seconds