Osnovna škola „Milan Blagojević”, proslavila je 122 godine rada

2. decembra Osnovna škola „Milan Blagojević” iz Lučana proslavila je 122 godine postojanja. U kratkom obraćanju učenicima i zaposlenima, direktorka škole, Radojka Đorđević, istakla je da je ponosna na sve što je do danas postignuto.
„Iza nas je mnogo rada, uspeha, učenja, nagrada. Nizale su se generacije učenika i zaposlenih koji su radeći svim srcem ispisali istoriju škole. I danas, kao i pre 120 godina, u školi se usvajaju znanja, izgrađuje se osnova za život i sklapaju se neraskidiva prijateljstva.

Naša škola počela je sa radom 1899. godine kada je u prvi razred upisano 76 učenika i 5 učenika u drugi razred. Današnja zgrada napravljena je 1953. godine, a proširena je 1978. U okviru škole postoje 4 izdvojena odeljenja, u Markovici, Krstacu, Puhovu i Donjoj Kravarici. Najstarije izdvojeno odeljenje u Negrišorima, nažalost, prestalo je sa radom, a od nedavno ni zgrada škole više ne postoji.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, ove godine Dan škole obeležavamo bez većeg programa, ali smo pripremili promociju školskog časopisa „Koraci” koji predstavalja sve važne aktivnosti organizovane u proteklih godinu dana. Nadamo se da ćemo i budućnosti nastaviti da nižemo uspehe i da ćemo iz dana u dan biti sve bolji kako bi oni koji su postavili temelje ove škole bili ponosni na nas i kako bismo godine pred nama dočekali zadovoljni onim što smo postigli. Završavam kratko obraćanje sa nadom da svi učenici ove škole koračaju pravim putem i da će naredni „Koraci” pokazati da, uz učitelje i nastavnike, izrastaju u velike i pre svega dobre ljude.”
Kratkim programom obeleženo je i 80 godina od smrti Milana Blagojevića, narodnog heroja po kojem ova ustanova nosi ime.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights