U Arilju uvedena vanredna situacija – normalizacija se očekuje za 2 dana

Dva dana je prošlo od kako je sneg paralisao Srbiju. Među opštinama koje imaju problem sa neprohodnim putevima i nestankom električne energije je i Arilje. Opštinski Štab jutros je uveo vanrednu sutuaciju na teritoriji cele opštine, jer kao i u drugim mestima težak sneg uslovio kidanje kablova na elektronaponskoj mreži, što je dovelo do nestanka električne energije u brojnim domaćinstvima. Takođe brojni zaseoci su bukvalno odsečeni od ostatka opštine.

Prema rečima komandanta Štaba za vanredne situacije i predsednika opštine Predraga Maslara svaka seoska sredina ima po jedan deo koji je zbog velikog snega odsečen od ostatka opštine. Kako on navodi Vis u Visokoj, Bogutovo, Kut u Dobračama samo su neki od zaseoka koji imaju probleme. Oko 1300 domaćinstava je bez struje više od 48 sati.

Maslar ističe da opština sa postojećom mehanizacijom nije u mogućnosti da u kratkom vremenskom roku očisti sve puteve i što je najvažnije da omogući prilaz radnicima Elektrodistribucije brojnim trafostanicama. Iz tog razloga je Štab bio primoran da uvede vanrednu situaciju, a očekivanja su da će u naredna dva dana, uz dodatnu mehanizaciju situacija u opštini biti normalizovana.

Please follow and like us: