U Lučanima održana prva sednica Privremenog organa opštine Lučani

U Lučanima je danas održana prva sednica Privremenog organa opštine Lučani, na kojoj su donete odluke o prestanku funkcije predsednika, zamenika i sekretara Skupštine opštine Lučani. Na konstituitvnoj sednici je za predsednika Privremenog organa imenovan Milivoje Dolović, za članove Miloš Jovičić, Vesna Stambolić, Zorica Milošević i Zoran Plazinić, a za sekretara imenovana je Nataša Vujičić, diplomirani pravnik.

Predsednik Privremenog organa, Milivoje Dolović je naveo da je Vlada Republike Srbije 04. februara formirala Privremeni organ opštine koji će obavljati funkciju upravljanja lokalnom upravom do lokalnih izbora, čije održavanje se planira u aprilu tekuće godine

On je istakao da najvažniji infrastukturni projekti nastavljaju da se sprovode, ali i oni finansijski manji koji su jednako značajni. Striktno je naveo da ni jedna aktivnost neće biti ni usporena ni odložena usled rada Privremenog organa. Kada je u pitanju rad Privremenog organa, osvrnuo se na njegove nadležnosti, koje se u principu baziraju na zameni rada predsednika opštine i rada Skupštine.

Članovi Privremenog organa su na današnjoj sednici, između ostalog, doneli odluku o raspisivanju javnog poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe. Javnim pozivom će biti odabrani privredni subjekti koji će postavljati solarne panele za domaćinstva koja budu ispunila konkursne uslove za dobijanje solarnih panela, za šta je obezbeđeno 6 miliona dinara subvencija.

U nastavku sednice članovi Privremenog organa su razgovarali i o realizaciji projekta energetske efikasnosti, koji se odnosi na postavljanje izolacije i zamenu fasada na stambenim objekatima pojedinačnih i kolektivnih domaćinstava, zašta će biti ozebeđeno oko 14 miliona dinara subvencionih sredstava iz republičkog i lokalnog budžeta. Na sednici je istaknuto i da će do kraja marta biti okončani radovi na sportskoj hali u Lučanima, zašta je obezbeđeno 38 miliona dinara iz budžeta i 12 miliona dinara državnih sredstava.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights