OO SNS LUČANI- Ubedljiva pobeda na svim nivoima

Na juče održanim izborima u opštini Lučani zabeležena je velika izlaznost, i to 72,3 odsto, što je ukupno 10.800 birača.

Na predsedničkim izborima građani opštine Lučani ukazali su najveće poverenju radu i izbornoj listi Aleksandar Vučić „Zajedno možemo sve“. Na teritoriji opštine, za Aleksandra Vučića glasalo je 66,28 odsto što je 7.156 glasača. Time je popravljen rezultat sa predsedničkih izbora iz 2017. godine kada je Vučić osvojio 5.814 glasova.

Na parlamentarnim izborima lista Aleksandar Vučić „Zajedno možemo sve“ osvojila je 53,94 odsto ili 5.815 glasova naših Dragačevaca. SNS je na ove izbore izašla samostalno, bez koalicionih partnera, i ako se uzme u obzir ta činjenica, drastično smo poravili rezultat u odnosu na prethodne izbore, održane 2016. godine gde smo na republičkim izborima osvojili 5.442 glasa. Ovim su birači u Dragačevu poslali nedvosmislenu poruku našem predsedniku Aleksandru Vučiću i politici koju sprovodi SNS, a to je puna podrška i zahvalnost za sve ono što je u prethodnom periodu urađeno u Dragačevu. Trudićemo se da ubuduće, u mandatu koji nam je poveren opravdamo rezultat i nastavimo sprovođenje politike SNS-a i Aleksandra Vučića.

Što se tiče lokalnih izbora za 35 odborničkih mesta koliko broji Skupština opštine Lučani borilo se pet listi. Od njih pet, četiri su prošle cenzus i ušle u Skupštinu. Lista pod rednim brojem jedan, Aleksandar Vučić „Zajedno možemo sve“ osvojila je 5.939 lasova što je 57 osto glasalih na teritoriji opštine Lučani, odnosno 20 odborničkih mandata. Grupa građana „Jedan tim“ osvojila je 2.632 glasa, odnosno 25,7 odsto i devet odborničkih mandata. Lista SPS-a osvojila je 1.308 glasova, što je 11,43 odsto odnosno 4 odbornička mandata. POKS je uspeo da se izbori za 2 mandata, osvojivši 631 glas, što je 5,7 odsto od ukupnog broja izašlih birača na lokalnom nivou.

Iako SNS ima mogućnost da shodno osvojenom broju glasova i odborničkih mandata samostalno vrši vlast u lokalnoj Skupštini, mi ćemo je formirati zajedno sa našim dugogodišnjim prijateljima i saradnicima, koalicionim partnerima SPS-om. Sa 20 odborničkih mandata koje smo osvojili i četiri mandata koliko je pripalo SPS-u, što je ukupno 24 mjandata, odnosno 2/3 većina, formiraćemo zajedničku vlast na lokalnom nivou.

OO SNS Lučani je zadovoljan ostvarenim rezultatima. Svesni činjenice da je moglo i bolje, ali stojeći čvrsto na nogama, pred nama je mandat od četiri godine u kome ćemo se truditi da opravdamo ali i popravimo osvojeni rezultat. Zajedničkim snagama ćemo nastojati da poboljšamo rad i život svakog građanina opštine Lučani.

Ovim putem čestitamo svim strankama na ostvarenom rezultatu i ulasku u lokalnu Skupštinu, i želimo im puno uspeha u radu. Nadamo se da ćemo svi zajedno opravdati poverenje koje su nam ukazali građani opštine Lučani.
Zahvaljujemo se svim Dragačevcima koji su pružili podršku politici i radu SNS-a i njenog predsednika Aleksandra Vučića, jer ZAJEDNO MOŽEMO SVE!

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights