„DRAGAČEVSKO SUNCE“ POKRENULO AKCIJU PRIKUPLjANjA NOVCA ZA LEČENjE MARICE ČIKIRIZ IZ RTIJU

ZA OPERACIJU KIČME NEOPHODNO 20.000 EVRA

Udruženje „Dragačevsko sunce“ je ovih dana pokrenulo novu humanitarnu akciju kojom nastoji da pomogne Marici Čikiriz iz sela Rti, kod Guče, da prikupi sredstava za operaciju kičme na privatnoj klinici „Atlas“ u Beogradu.
Na lekarskom pregledu na Institutu za ortopediju Banjica koji je obavljen 2018, Marica Čikiriz je nakon 38 godina saznala da je njena dijagnoza sa kojom je odrasla: cerebralna paraliza spastica – nevalidna. Nepodnošljivi bolovi u kičmi, koji su tretirani fizikalnim tretmanima i različitim vrstama lekova protiv bolova, i dalje ne prestaju, a opšte zdravstveno stanje se pogoršava zbog neodgovarajuće terapije.

Nakon bezuspešnog lečenja u državnim bolnicama i informacije da ne postoji stručnjak u državnoj zdravstvenoj ustanovi koji bi mogao da joj pomogne, Marica je po preporuci posetila privatnu kliniku „Atlas“, gde je ustanovljeno da joj neophodna operacija kičme. Operativni zahvat je zahtevan i podrazumeva širenje suženog kičmenog kanala, koji je uzročnik otežanog hodanja i bolova u kičmi koji se reflektuju na celo telo, onemogućavajući Marici kretanje i stvarajući dodatne tegobe. Operacija i postoperativno lečenje, prema predračunu sa klinike, košta 20.000 evra.
Marica je nezaposlena, živi u osmočlanom domaćinstvu u selu Rti i nije u mogućnosti da samostalno prikupi novac. Jedini prihodi u njenom domaćinstvu su tuđa nega i penzija oca, koji se već devet godina leči nakon operacije tumora pluća.

„Ne smemo dozvoliti da teška ekonomska situacija u našoj državi i čitavom svetu uspava humanist u nama, naprotiv, možda je ovo baš vreme kada bi trebalo da mislimo jedni o drugima više nego inače! Ne zaboravite da naše malo nekom može biti mnogo – našim malim koracima, zajedno možemo da stignemo do velikog cilja! Pridružite nam se i podržite našu humanitarnu akciju, kako bismo zajedno pomogli Marici da ode na dugoočekivanu operaciju i napravi sledeći korak samostalno i bez nesnosnih bolova“, poručuju iz Udruženja „Dragačevsko sunce“.
Ukoliko ste u mogućnosti, svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji možete pružiti uplatom sredstava na sledeće brojeve računa: dinarski 200 113120959 84 i devizni račun RS352000000107558250913
Za sve dodatne informacije zainteresovani mogu da se jave na broj mobilnog telefona 063378998 (Slobodan Sretenović), putem Instagrama @dragacevsko_sunce, kao i na imejl adresu dragacevskosunce.guca@gmail.com.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights