Još jedan sjajan uspeh učenika Srednje škole „Dragačevo“ na takmičenju Poslovni izazov Zapadnog Balkana

Nakon nacionalnog takmičenja Poslovni izazov, održanog u februaru 2022. godine, tri učenika Srednje škole „Dragačevo“ u Guči-Lazar Šušić, Ružica Broćić i Milica Stojić se plasiralo na sledeći nivo takmičenja Poslovni izazov Zapadnog Balkana. Cilj takmičenja Poslovni izazov je razvoj preduzetničkih veština, inovativnosti, kreativnosti i timskog duha kroz kreiranje i prezentovanje biznis planova na odrećeni zadatak.

Takmičenje Poslovni izazov Zapadnog Balkana je održano 31.5. i 6.5. i na takmičenju je učestvovalo preko 60 učenika iz 4 zemlje (Srbije, Hrvatske, BIH i Crne Gore), 40 gradova i 43 srednje škole. Učenici su bili raspoređeni u 18 timova, pri čemu su u svakom timu bili učenici iz različitih zemalja. Oni su imali zadatak da kreiraju proizvod ili uslugu koja će iskoristiti potencijal na tržišta gejming industrije. Nakon prvog dana takmičenja u kome su učenici sastavili biznis plan i prezentacije, drugog dana su morali prezentovati svoje ideje i odgovarati na pitanja četvoročlanog žirija.

U timu Code n Play, koji je osvojio prvo mesto sa idejomo stvaranju platforme na kojoj igrači mogu pored igranja igrica i da kreiraju sopstvene igre, bila je učenica drugog razreda gimnazije Milica Stojić, a u timu T&E, koji je zauzeo treće mesto, Srbiju i našu školu je predstavljao Lazar Šušić, takođe, učenik drugog razreda gimnazije.
Čestitamo Milici i Lazaru i nadamo se da će i u narednim godinama beležiti sjajne uspehe na takmičenjima.
Mentor učenika je Milena Obradović, nastavnik ekonomske grupe predmeta, a organizator takmičenja Dostignuća mladih u Srbiji.

Please follow and like us:

Pratite nas na Facebook-u!

Ostanite u toku sa najvažnijim vestima u regionu!


This will close in 15 seconds