„Blic Biznis“ i „3Banka“ proglasili najbolje preduzetnike: Nagrade otišle i u Guču i Mionicu

foto zoran ilic

Drugo mesto najboljeg preduzetnika akcije u organizaciji „Blic Biznisa“-a i „3Bank“-e, „Junaci mikro biznisa“osvojila je preduzetnička radnja „Marko Stojanović, Guča“.

Marko Stojanović iz Guče koji se u svojoj preduzeničkoj radnji bavi umetničkim kovanjem, je pored potvrde da će novac uložiti u razvijanje kovačkog posla rekao i da je sada „najveći i najteži zadatak opravdati drugo mesto na ovom takmičenju“. Marko je radnju registrovao pre 4 godine, a danas u svom asortimanu ima više od 40 proizvoda, između ostalog i stolice, mačeve, poljoprivredne alate, ograde i razne ukrase. Zanat je kako kaže naučio od akademskog kovača Miodraga Rogana. Za neke poslove kako nam je rekao mu trbea i po 1.200 sati rada, a sve što radi čini samo uz pomoć čekića i nakovnja.

Na proglašenju pobenika takmičenja „Junaci mikro biznisa“, prisutvovali su i ministar finansija Siniša Mali, predsednik izvršnog odbora „3 Bank“ Vladimir Vukotić i Branislava Simanić iz Privredne komore Srbije.

– Pored svih problema sa kojima se suočavamo, ovo je najlepši događaj na kom sam bio ove godine. Ulepšali ste sliku naše privrede, ekonomije i Srbije zahvaljujući vašoj posvećenosti. VI ste oni koji razvijaju našu ekonomiju. Mogu samo da vam poželim još puno, puno uspeha i da za godinu dana to ne budu više samo mali biznisi do 5 zaposlenih, nego neka bude i do 10 zaposlenih, istakao je ministar finansija Siniša Mali.

Mali je dodao da je država tu da pomogne privredi, ali priznao da je težak period pred nama.

Izvor Blic

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights