Uvedena vanredna situacija na delu teritorije opštine Lučani

Opština Lučani uvodi vanrednu situaciju na delu teritorije opštine Lučani na kome je juče grad naneo ogromne štete na poljoprivrednim usevima kao i stambenim i pomoćnim objektima.
Nakon jakog nevremena praćenog gradom koje je juče u popodnevnim časovima zadesilo opštinu Lučani, opštinski štab za vanredne situacije doneo je odluku o uvođenju vanredne situacije na delu teritorije opštine.

„Grad veličine i do teniske loptice sručio se juče na naseljena mesta, počev od Turice, Puhova Guče, Viče, Goračići, Dragačica, Rasovac, Guberevci, Donjeg i Gornjeg Dubca, Kaone, Živice, Markovice Dučalovića, Rtara, Dljina i sela Lučana, načinivši ponegde i stopostotne štete na malinama, kupinama, kukuruzu, pšenici, povrću i drugim poljoprivrednim kulturama. Ogromnu štetu, nevreme i grad su načinili i na stambenim i pomoćnim objektima, lomeći krovne pokrivke i prozorska stakla. Uništeni su i brojni plastenici i zaseočki putevi“, ističe Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani.

„Za 35 minuta, koliko je otprilike juče trajalo nevreme praćeno gradom, načinjena višemilionska šteta. Samo juče je ispaljeno čak 78 protivgradnih raketa, koje ipak nisu uspele da razbiu gradonosne oblake i smanje obim nastale štete. Od početka godine, opština Lučani je tokom brojnih naleta gradonosnih oblaka do sada ispalila 186 protivgradnih raketa“, navodi predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.
Predsednik opština Lučani je formirao dve Komisije koje će odmah krenuti u popisivanje nastale štete, posebno na stambenim, pomoćnim objektima i putnoj infrastrukturi, kako bi se pristupilo obnovi i zaštititi prvenstveno kuća od mogućih pljuskova koji se očekuju i u narednim letnjim danima. Svi građani koji su pretrpeli štetu, prijavu oštećenja mogu prijaviti na pisarnici Opštinske uprave opštine u Lučanima i Guči.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights