U Guči predstavljen program 61. Sabora trubača

U susret ovogodišnjem 61. Saboru trubača koji će biti održan od 5. do 7. avgusta na prvoj konferencija za novinare u prestonici trube najavljen je program festivala. Izložbe, koncerti tradicionalne budilice, dragačevska svadba , narodni višeboj i finale takmičenja trubačkih orkestara obeležiće ovogodišnji sabor trubača. Organizator manifestacije je beogradska produkcijska kuća “Skaj mjuzik”. Cilj je da se sačuva tradicija duga 60 godina uz program visokog kvaliteta , poručuju organizatori.
Za vlasnika producentske kuće “Skaj mjuzik”, Milenka Škarića, predstavlja privilegiju to što će ova kompanija biti organizator ovogodišnjeg Sabora trubača. Ideja je da se festival vrati korenima i da se to na najbolji način predstavi mladim generacijama , ali i onima koji su dugo na ovim prostorima , rekao je vlasnik “Skaj mjuzika”.
Opština Lučani je sa kompanijom “Skaj mjuzik” potpisala ugovor na četiri godine. Zahvaljujući toj saradnji predsednik opštine , Milivoje Dolović, očekuje da će Saboru trubača biti vraćen stari sjaj koji je festival izgubio tokom vremena.


Program Sabora je pripremljen , a najvažniji i centralni događaj je takmičenje trubačkih orkestara koje je predviđeno za nedelju, 7. avgust u 18 časova , rekao je direktor Kulturnog centra Guča, Zoran Pantelić. Tradicionačlno početak festivala označiće zvuci saborske himne “Sa Ovčara i Kablara”, prangije i podizanje saborske zastave u petak , 5. avgusta.
Opštinu Lučani u narednih mesec dana očekuje promocija Sabora i istovremeno svih turističkih potencijala ovog dela Srbije. Sabor će najpre biti predstavljen u Crnoj Gori, zatim Sloveniji ,ističe Aleksandra Mitrović, direktor Turističke organizacije „Dragačevo“.
Organizatori očekuju mnogo posetilaca iz inostranstva i kažu da već sada vlada veliko intertesovanje gostiju za dolazak u Guču. Prema rečima predsednika opštine predstoji dogovor sa ugostiteljima da i cene usluga budu odgovarajuće i pristupačne svakom džepu.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights