MLADI EKOLOZI OSNOVNE ŠKOLE U GUČI POKAZALI KAKO SE ČUVA ŽIVOTNA SREDINA

Ako je neko ostavio dobar trag u oblasti zaštite i očuvanja životne sredine u prethodne četiri godine, to su sigurno mladi ekolozi Osnovne škole „Akademik Milenko Šušić“ u Guči, koji su svojim brojnim akcijama pokazali kako treba da izgleda odgovoran odnos prema prirodi i svojim angažovanjem mnogima očitali pravu lekciju. Iako su radili u tišini, njihov entuzijazam nije ostao nezapažen.

Članovi Ekološke sekcije Osnovne škole u Guči, koju je sa velikom ljubavlju u prethodnom periodu vodila profesor razredne nastave Ljiljana Ivanović, a to čini sada, pokazali su svojim primerom kako izgleda odgovoran odnos prema prirodi. U brojnim akcijama koje su sprovodili stekli su veoma dragocena saznanja o značaju prirodnih resursa kojima dragačevski kraj raspolaže i potrebi da takve blagodeti očuvaju. Danas su oni petaci, ali, zahvaljujući Ljiljani, ljubav prema prirodi i dalje nose u svojim srcima, tako da će uvek biti spremni da primene u praksi ono što su kroz druženje i igru naučili. Sa početkom nove školske godine, u Ekološku sekciju su stigli novi učenici – prvaci, koji će kao i njihovi prethodnici uživati u novom i iznad svega primamljivom izazovu da drugačije vide i dožive prirodu – kao velikog saveznika na svom životnom putu i da je zbog toga poštuju.

– Naše udruženje se, između ostalog, bavi i ekologijom i zaštitom životne sredine. Ostvarili smo dobru saradnju sa Ekološkom sekcijom Osnovne škole u Guči, jer smo želeli da se što više otpada prikupi i reciklira, kako bismo svi skupa živeli u zdravijoj životnoj sredini. Odabrali smo ovu obrazovnu ustanovu da sa njom sarađujemo, jer su njeni prosvetni radnici često ukazivali na određene ekološke probleme. Članovi i prijatelji našeg Udruženje do sad su prikupili skoro 20.000 čepova i predali ih Eko-sekciji za učešće u akciji „ČEP ZA HENDIKEP“. Koliko je plastičnih flaša na kojima su nekad bili ovi čepovi završilo van deponija i reciklažnih centara, a bilo bi zaista neophodno da se i one uklone iz naših reka, potoka, šuma… – rekao je Milan Parezanović, predsednik Upravnog odbora Udruženja „Naše Dragačevo“.

Izvor/ Čačanski glas

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights