AKCIJA „KNjIGA NA DAR“ ZA NAŠE OSNOVNE ŠKOLE I OVE JESENI…
UDžBENICI ZA OŠ „MARKO PAJIĆ“ VIČA I OŠ U KOTRAŽI… (13-14)

Nakon što je veći brojem novih školskih udžbenika za osnovnu školu, kao i radnih listova/vežbanki u izdavača „Zavoda za izdavanje udžbenika“ i „Nova škola“ našu tradicionalnu akciju „KNjIGA NA DAR“ donirala porodica višegodišnjih saradnika i prijatelja Udruženja – Đorđe, Marija, Višnja i Veljko Marković, iz Guče kojima se zahvaljujemo, deo istih smo prosledili za početak Osnovnim školama u Kotraži i Viči, sa kojima već nekoliko godina ostvarujemo odličnu saradnju.
Na sličan način prošle godine, poštovana gospođa Zorica Janković, vlasnice poznate kraljevačke knjižare „PROZOR“, uz nesebičnim zalaganjem dokazanih prijatelja i saradnika Udruženja „Naše Dragačevo“ potpukovnika Milomira Mikanovića, rodom iz Živice i poznatog pesnika Miloja Radovića, preko našeg Udruženja obezbedila je takođe velike količine novih udžbenika i radnih sveski, (iz ranijih izdanja različitih domaćih izdavača), koje se tokom jeseni 2021. predali na korišćenje našim osnovnim školama širom Dragačeva.
Nadamo se da će i ova naša zajednička akcija biti primer drugim potencijalnim donatorima da zajedno sa našim Udruženjem ili samostalno upotpune različitim knjigama, enciklopedijama, udžbenicima, slikovnicama, stručnom literaturom biblioteke dragačevskih osnovnih i srednjih škola, Biblioteke opštine Lučani i našeg vrtića, te crkvene biblioteke.
Takođe deo ovako prikupljenih knjiga naše Udruženje daruje i nadarenoj, siromašnoj deci širom Dragačeva. Neka od njih nikada do sad nisu dobila slikovnicu ili knjigu na dar.
Hvala veliko na pažnji i pomoći svim našim darodavcima koji dokazuju da zajedno možemo mnogo više, posebno hvala na saradnji direktorima škola u Viči i Kotraži gospođi Snežani Joksimović i g. Milanu Sariću, kao i njihovim saradnicima Branki Joković i Mladenu Lukoviću.
Pozivamo i druge ljude dobre volje da nam se pridruže u našoj misiji, u ovoj i drugim našim akcijama.
SA DOBRUM LjUDIMA, ZA DOBRE LjUDE!

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights