Najavljena pokazna vežba civilne zaštite u Guči

Opština Lučani u saradnji sa dobrotvornom organizacijom SPC „Čovekoljublje“ u okviru projekta „Jačanje otpornosti na prirodne katastrofe i unapređenje strategije pripravnosti u Republici Srbiji, organizuje pokaznu vežbu civilne zaštite koja će se održati u Guči na platou ispred restorana „Dragačevski horizonti“ u petak, 4. novembra u 10 sati.

U realizaciji pokazne vežbe će učestvovati predstavnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Guča, Policijske stanice, Crvenog krsta, Doma zdravlja, JKP „Komunalca“ poverenici civilne zaštite i članovi Štaba za vanredne situacije. Cilj pokazne vežbe je da se u što realnijim uslovima i uz poštovanje svih propisanih mera bezbednosti i zaštite proveri i prikaže rad svih subjekata i snaga smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja u vanrednim situacijama na teritoriji opštine Lučani. Radni zadatak ove vežbe je gašenje požara na objektu, spasavanje i evakuacija ugroženih lica, pružanje prve i medicinske pomoći povređenim licima, gašenje požara na otvorenom , provera spremnosti subjekata od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje, provera vozila, opreme i tehnike.

Organizatori upozoravaju građanstvo da će tokom vežbe, u petak od 10 do 11 sati, biti emitovani zvučni signali za uzbunu i hitne intervencije i pozivaju sve građane opštine Lučani da prisustvuju prezentaciji navedene vežbe civilne zaštite.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights