Pevačko društvo ,,Dragačevski vez“ okupilo ljubitelje izvorne pesme

U opštini Lučani održan je 6. Sabor izvornih narodnih pesama i igara na kome su učestvovale pevačke grupe iz susednih zemalja. Na desetine izvedbi stvorile su jednu veselu i prijatnu atmosferu u publici, pa su gosti iz Bosne i Hercegovine imali svoj doživljaj i za nijansu različitu interpretaciju tekstova.

Manifestacija je održana u organizaciji Kulturno umetničkog društva ,,Dragačevski vez“ koje posećuje brojne smotre i takmičenja širom Srbije i dalje pa i samim tim nema problem da okupi na desetine pevačkih grupa u Sali Kulturnog centra Lučani. Rečima ,,Živi bili, dragi naši saboraši“ otvoren je 6 po redu Sabor.

 Posećujući brojne manifestacije ovo društvo pronosi dobar glas o maloj varošici, na daleko..koju upotpunjuje jedna ljubav prema trubi i narodnom izvornom stvaralaštvu. U ovim krajevima gaje se i neguju običaji od davnina posvećeni događanjima vezanim za obrede. Pored toga veliki broj tekstova govori o ljubavi između dvoje mladih i njihovim udvaranjima. Ovakve pesme odličan su osnova za šaljive stihove na jedan kulturan i posve zanimljiv način. Slušajući nadvikivanja i čikanja, publika je uživala i smejala se načinu na koji se interpretiraju.

Organizatori se nadaju da će broj posetilaca i broj učesnika naredne godine biti veći kako bi i druženje bilo intezivnije a i pevanje starih i po malo, u današnje vreme, zaboravljenih tekstova.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights