„Pažljivkova smotra“ ove godine i u Lučanima

Učenici prvog i drugog razreda osnovnih škola kao i deca predškolskog uzrasta sa teritorije opštine Lučani ove godine biće deo nacionalnog projekta „Pažljivkova smotra 2023“.
Projekat će obuhvatiti oko 500 mališana sa teritorije naše opštine sa ciljem unapređenja postojećih i sticanja novih znanja iz oblasti bezbednost i učešće u saobraćaju. Školska smotra po ovom projektu biće održana:
• za predškolce 27.01.2023. godine, i 1.02.2023.godine,
• za učenike prvog razreda 31.01.2023.godine i 1.02.2023. godine,
• za učenike drugog razreda 31.01.2023.godine i 1.02.2023. godine.
Inače, tokom prethodne godine na nivou Republike Srbije učešće na ovom takmičenju uzelo je oko 35.000 učesnika, predškolaca i đaka prvog i drugog razreda osnovnih škola iz 40 lokalnih samouprava, dok će ove godine učešće u Pažljivkovoj smotri uzeti 70 lokalnih samouprava.
Oni su prošli kroz pripremu i testiranje za plasman na opštinski, a zatim i na regionalni i republički nivo. Na republičkom nivou takmičilo se 20 ekipa. Kroz realizaciju svake od faza projekta, deca su pokazivala zavidna znanja u poznavanju pravila za bezbedno učešće dece u saobraćaju.
Sam program se sastoji od različitih tipova igara prilagođenih uzrastu takmičara, ekipe daju odgovore na pitanja, ispunivši cilj ovog takmičenja a to je unapređenje njihovog znanja o saobraćaju. Kroz realizaciju projekta zasigurno će nivo saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece biti podignut na zavidan nivo a u cilju što efikasnije zaštite najmlađih od saobraćajnih nezgoda ili nesreća.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights