Fudbaleri Budućnosti iz Arilja vredno treniraju za proleće

foto / infopress

Fudbaleri Budućnosi iz Arilja, poslednje nedelje januara počeli su pripreme za prolećni deo sezone u Srpskoj ligi Zapad. Nakon lošijih rezultata u prvom delu sezone, uprava Budućnosti angažovala je novog trenera, Gorana Đukića nekadašnjeg trenera užičke Slobode. Đukić će imati težak zadatka na klupi Budućnosti, sa kojom će pokušati da izbori opstanak u ligi.

Sa učinkom od 2 pobede, 5 nerešenih utakmica i 8 poraza fudbaleri ariljske Budućnosti prvi deo sezone zvršili su na pretposlednjoj poziciji na tabeli. U zimskoj pauzi uprava kluba je promenila trenera pa će i ih na proleće u borbi za opstanak voditi fudbalski stručnjak iz Užica. U zimskom prelaznom roku bilo je dosta odlazak, ali i dolazak, ali se tim polako sklopio :

-Moramo biti konkurentni sa ostalim ekipama jer su se svi timovi u Srpskoj ligi Zapad dosta pojačali u zimskom prelaznom roku. Mnogi su dovodili i prvoligaške, čak i superligaške igrače, i svi su poboljšali svoj igrački kadar. Mi ćemo se potruditi da budemo konkurentni sa njima- kaže novi trener Budućnosti Goran Đukić.

Novi šef struke ne boji se izazova. Veruje u ekipu koju je preuzeo u trenutku kada im baš i ne cvetaju ruže.

-Da nisam verovao ne bih ni bio ovde. Spreman sam za taj izazov, verujem u momke, u upravu kluba koja daje sve od sebe da nam učini rad lakšim, tako da verujem u naš opstanak. Pozitivno razmišljam- ističe Đukić.

Ni igrači nisu zadovoljni jesenjim delom sezone, kažu da će dati sve od sebe da na proleće izbore opstanak u Srpskoj ligi. Spoj mladosti i iskustva, sigurni su da će dati i pozitivne rezultate.

Dragan Milivojević prvotimac Budućnost ističe da je iza njih veoma turbulentna polusezona:

-Čak 12 utakmica smo igrali na gostujućim terenima, zaslužili smo i više bodova nego što smo osvojili, ali se nadam da ćemo na proleće sve nadoknaditi i izboriti opstanak u ligi.

Dvadesetjednogodišnji štoper, Branko Nedeljković novajlija u redovima Budućnosti stiće iz Beograda iz Telepotika. Kaže da se ne boji izazova, treniraju naporno i veruje da će ekipa uspeti da izbori opstanak u ligi:

-U ekipi su me lepo prihvatili, i mene i ostala pojačanja, tako da na treningu vlada pozitivna atmofera, naprono se radi ali smo zadvoljni. Verujem da ćemo zajedničkim naporima i zalaganjem uspeti da izborimo opstanak.

Za sada fudbaleri Budućnosti kombinovano rade u zatvorenom prostoru i na Gradskom stadionu u Arilju. Do početka prolećnog dela sezone 4. Marta, odigraće i nekoliko prijateljskih mečva, a drugi deo sezone otvaraju pred svojim navijačima protiv ekipe FAP-a iz Priboja.

izvor / infopress

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights