Kulturni centar Guča deo 17. Prolećne Turneje Slobodne zone

U okviru 17. Prolećne Turneje Slobodne zone, sedam najzapaženijih, nagrađivanih filmova kao i pobednik Kanskog festivala, biće prikazano i u Kulturnom centru u Guči.
Sedam filmova sa 18. Filmskog festivala Slobodna zona, održanog od 4. do 9. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, po izboru publike i selektora festivala, biće prikazano širom Srbije, u saradnji sa lokalnim organizacijama i kulturnim centrima.
Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je i Kulturni centar opštine Lučani u Guči jedan od njih. Filmovi će biti prikazani u periodu od 20. marta do 20. juna 2023. godine.
Turneja Slobodne zone u okviru ovogodišnjeg izbora filmova donosi najnovije dokumentarne i igrane filmove koji su bili izuzetno zapaženi na globalnoj angažovanoj filmskoj sceni. Pažljivom selekcijom tima festivala prikazaće se filmovi koji su osvajali najveće nagrade i pokazali izuzetan potencijal kod publike i kritike od Berlina do Kana i drugih velikih svetskih filmskih manifestacija.
Publika širom Srbije imaće priliku da pogleda čak sedam filmova među kojima će se naći i pobednik Kanskog festivala i dobitnik Evropskog Oskara.
O terminima prikazivanja filmova, publika će biti blagovremeno obaveštena.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights