Majski dani kulture od 23. do 29. maja

Narodna biblioteka „Dobrilo Nenadić“ tradicionalno i ove godine organizuje manifestaciju Majski dani kulture u trajanju od sedam dana, od 23. maja do 29. maja 2023. godine.

Pozivamo vas na promociju romana “ Rudnik “ Miodraga Miše Majića , kao i na promociju monografije “ LAIBACH- 40 godina večnosti “ Teodora Lorenčiča. U Gradskoj galeriji otvaramo za vas izložbu „Pamtimo dela znamenitih Ariljaca: Dobrila Smiljanić i Dobrilo Popović“. Pogledajmo zajedno i pozorišnu predstavu “ Ubi me kurje oko “ u izvođenju sjajnih glumaca Vesne Stanković, Srđana Ivanovića i Milana Kalinića. Podsetimo se zajedno starog, dobrog roka uz koncert Dejana Cukića u prelepom ambijentu suvog rova kod Gradske galerije.

U Sokolskom domu će se održati koncert KUD-a , kao i program klasične i popularne muzike ( autor programa Goran Dukić ).

U toku trajanja manifestacije organizovane su Ekološke radionice za decu sa Katarinom Majić, kviz za decu „Zaronite u more znanja“ koji se izvodi u saradnji sa OŠ „Stevan Čolović“ u čitaonici biblioteke. Učenici OŠ „Stevan Čolović i Vanja Lazović, dipl. dizajnerka će oslikavati glavnu ulicu, na kojoj će u okviru Majskih dana program upotpuniti nastup Predškolske ustanove Arilje „Plesna početnica“ .

Ljubitelje amaterskog pozorišta pozivamo na pozorišnu predstavu „Pobuna u biblioteci“ koju će izvesti i dramska grupa „SRIK“ .

Ljubitelje amaterskog pozorišta pozivamo na pozorišnu predstavu „Pobuna u biblioteci“ koju će izvesti dramska grupa „SRIK“ u utorak 23.maja u 18 časova u sali Sokolskog doma.

U okviru manifestacije Majski dani kulture, u sredu 24. maja u 19 časova u sali Sokolskog doma nastupiće KUD Arilje.

Gosti:

KUD „Orfej“ Arilje

Orkestar KUD-a „Orfej“ Arilje

U četvrtak 25. maja 2023. godine u sali Sokolskog doma u 19 časova organizovaće se promocija monografije „LAIBACH-40 godina večnosti autora Teodora Lorenčiča“ . Njegovo dokumentarno svedočanstvo i fotografije koje se više čitaju nego gledaju jasno pokazuju smeo umetnički koncept nastao iz dehumanizovanog sveta, čiji je LAIBACH nezaustavljivi kritičar.

„Ubi me kurje oko“ predstava koja će okupiti sve ljubitelje kvalitetnog pozorišta i igraće se u ponedeljak 29.maja u 20 časova u Sokolskom domu.

Predstavu nosi fantastični Srđan Ivanović, a u stopu ga prati glumac Milan Kalinić i glumica Jugoslovenskog dramskog pozorišta Vesna Stanković.Nadahnuta priča ispričana najlepšim pozorišnim rečnikom.Predstava „Ubi me kurje oko“ fantastično opisuje duh našeg naroda od smeha do suza i najvećih globalnih tema do muka običnog, malog čoveka.

Cena ulaznice 600,00 dinara. Prodaja ulaznica od ponedeljka 22.maja u Upravnoj zgradi (pored Pošte) svakog radnog dana od 07 do 15 časova.

U nedelju 28. maja u 21:00 podsetimo se zajedno starog, dobrog roka uz koncert Dejana Cukića u prelepom ambijentu Suvog rova kod Gradske galerije.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights